Foto: Publicitātes foto

Neveiksmīgu sezonu aizvadošā 2016.gada Latvijas čempione "Valmiera"/ORDO sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 77:65 (22:23, 14:25, 24:12, 17:5) pārspēja "Jēkabpili", tikdama vien pie otrās uzvaras sezonā.

Valmieras komandas uzvaru ar 24 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un trim bloķētiem metieniem kaldināja Viktors Iljins, 20 punkti, astoņas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles Jānim Kaufmanim, bet ar 15 punktiem, deviņām piespēlēm un četrām pārtvertām bumbām atzīmējās Edmunds Elksnis.

Šī trijotne guva 59 no 77 komandas punktiem, bet Valmieras vienības pamatpiecinieks kopā iemeta 72 punktus.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Jurijs Aleksejevs, bet pa 11 punktiem sameta Edgars Štelmahers un Deriks Rolends, kurš šonedēļ papildināja "Jēkabpils" komandas rindas.

Valmierieši pirmo puslaiku zaudēja ar 36:48, bet trešās ceturtdaļas pirmajā pusē veica izrāvienu 17:4, kā rezultātā izdevās panākt pretiniekus. Ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 62:62, bet pēc tam mājinieki piecu minūšu laikā guva deviņus bezatbildes punktus, kas ļāva panākt samērā drošu pārsvaru un novest maču līdz uzvarai.

Neveiksmju māktā "Valmiera"/ORDO šonedēļ saņēma vēl vienu triecienu, jo rezerves centra spēlētājam Rihardam Adiņam konstatēts nopietns ceļgala savainojums, kā dēļ viņam sezona, iespējams, beigusies.

Valmierieši pirms sestdienas spēles šosezon bija uzvarējuši tikai vienā mačā, kad oktobra vidū ar 75:71 apspēlēja "Valku"/"Valgu". Savukārt pēc tam nākamajās sešās cīņās LBL un Baltijas Basketbola līgā (BBL) ciesti zaudējumi.

Tikmēr "Jēkabpils" oktobra beigās izcīnīja divas uzvaras pēc kārtas, kas bija pirmie panākumi šī gada LBL turnīrā, bet iepriekšējā mačā ar 59:86 kapitulēja Latvijas čempionei "VEF Rīga".

Šonedēļ komandas rindas papildināja amerikānis Rolends, kurš jau pirms tam bija spēlējis Latvijā. Viņš 2015./2016.gada sezonas pirmo pusi pavadīja "Barons" komandā, kur tobrīd galvenā trenera asistenta pienākumus pildīja Rūdolfs Rozītis, kurs šosezon ir "Jēkabpils" galvenais treneris.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Betsafe"/"Liepāja" komanda sestdien viesos ar rezultātu 80:77 (16:21, 24:15, 22:16, 28:25) pārspēja "Valka"/"Valga" vienību.

Viesiem rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Kārlis Apsītis, kurš sezonu iesāka Lietuvas komandā Prieņu-Birštonas "Vytautas", bet šajā nedēļā papildināja Liepājas kluba rindas. Tikmēr 21 punkts un 11 atlēkušās bumbas amerikānim Kailam Bendžaminam, bet desmit punktus iemeta Kārlis Lasmanis.

Mājiniekiem 22 punktus guva Roberts Freimanis, 16 punkti un 11 bumbas zem groziem igaunim Rainam Rādikam, bet ar 13 punktiem atzīmējās Edgars Lasenbergs.

Lai gan liepājnieki otrā puslaika sākumā bija iekrājuši desmit punktu pārsvaru (46:36), līdz trešās ceturtdaļas beigām tas tika izsēts, rezultāta tablo vēstot neizšķirtu 52:52. Ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē notika aktīva cīņa par vadību, tomēr divas minūtes pirms pamatlaika beigām Liepājas basketbolistiem jau bija astoņu punktu pārsvars (78:70). Lai gan Freimanis astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām ar trim soda metieniem pretinieku pārsvaru samazināja līdz diviem punktiem (77:79), viesi nosargāja vadību un svinēja uzvaru.

Abas komandas šosezon LBL turnīrā izcīnījušas pa divām uzvarām sešās spēlēs un dala piekto vietu.

Liepājnieki LBL bija cietuši trīs zaudējumus pēc kārtas, bet, ņemot vērā mačus arī BBL, vēju pilsētas komandai bija sešu zaudējumu sērija. Līdz šim vienīgā uzvara šosezon tika izcīnīta pirms mēneša, kad savā laukumā tika gūta virsroka 83:81 pār "Valmiera"/ORDO vienību.

Tikmēr "Valka"/"Valga", ņemot vērā cīņas arī Igaunijas čempionātā, iepriekšējās četrās spēlēs bija tikusi pie trim uzvarām. Robežpilsētu komanda Igaunijas čempionātā izcīnījusi piecas uzvaras sešās spēlēs un negaidīti ir kopvērtējuma vicelīdere.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir astoņas uzvaras astoņos mačos. Ar piecām uzvarām sešās cīņās seko "Ogre, kamēr "VEF Rīga" iekrājusi četras uzvaras piecās spēlēs, bet "Jūrmalai" ir piecas uzvaras astoņos mačos.

Pirmajam četriniekam ar divām uzvarām sešās spēlēs seko "Betsafe"/"Liepāja" un Valka"/"Valga", kamēr "Latvijas Universitātei" ir divas uzvaras septiņās cīņās, bet tikpat panākumus astoņos dueļos guvusi "Jēkabpils". Turnīra tabulu noslēdz "Valmiera"/ORDO, kas desmit spēlēs tikusi pie divām uzvarām.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!