Foto: Publicitātes foto

Latvijas čempionvienība "Valmiera/ORDO" otrdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā savā laukumā saspringtā cīņā ar 58:59 (13:20, 23:13, 15:16, 7:10) piekāpās Pasvāles "Pieno žvaigzdes" komandu no Lietuvas, kas līdz ar to uzvarējusi visās piecās šosezon šajā turnīrā aizvadītajās cīņās.

"Valmiera/ORDO" sastāvā 16 punktus iemeta Jānis Kaufmanis, kamēr 11 pievienoja komandas kapteinis Artūrs Bērziņš.

Šo dueli veiksmīgāk iesāka "Pieno žvaigzdes" basketbolisti, kuri izvirzījās vadībā ar 13:5, bet pirmo ceturksni noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru - 20:13. Lai gan pašā otrās ceturtdaļas sākumā viesu handikaps pieauga līdz desmit punktiem, turpmākās minūtes veiksmīgāk spēlēja pašreizējie Latvijas čempioni. Trīs minūtes līdz lielajam pārtraukumam "Valmiera/ORDO" pēc Morisa Vokera diviem punktiem pēc pustālā metiena panāca neizšķirtu 29:29.

Šajā spēles nogrieznī valmieriešiem izdevās 9:0 izrāviens, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 34:29, bet pirmo puslaiku mājinieki noslēdza ar trīs punktu pārsvaru (36:33).

Otro puslaiku abas komandas aizvadīja ļoti līdzvērtīgi, vadībā esot te vienai, te otrai vienībai. Nepilnas septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Bērziņš ar iemestu tālmetienu panāca 57:51 par labu "Valmiera/ORDO" vienībai, bet turpinājums Vidzemes klubam nebija tik sekmīgs. Sākoties noslēdzošajai minūtei, "Pieno žvaigzdes" atradās vadībā ar 59:58, jo īsu brīdi pirms tam svarīgu tālmetienu iemeta kādreiz Latvijā uzspēlējušais Stepons Babrausks.

Šī mača rezultāts vairs nemainījās, lai gan noslēdzošajās sekundēs tieši valmierieši varēja uzbrukt, tomēr sekundi pirms beigām Kaufmanis netrāpīja trīspunktnieku.

Valmieras basketbolisti BBL turnīru iesākuši ar divām uzvarām četrās spēlēs, bet Pasvāles vienība vinnējusi visās piecās aizvadītajās cīņās.

B apakšgrupā līdere ar piecām uzvarām tikpat mačos ir "Pieno žvaigždes", kurai ar trim panākumiem četros mačos seko "Jēkabpils" un "Ogre/Kumho Tyre" komandas, bet "Valmiera/ORDO" ar divām uzvarām četrās spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā. Viena uzvara ir TTU vienībai, bet Mogiļevas "Borisfen" un Rakveres "Tarvas" basketbolisti zaudējuši attiecīgi trijās un četrās spēlēs.

Savukārt A apakšgrupā līderei Raplas "Avis" kontā ir trīs uzvaras četrās spēlēs, bet "Barons kvartāls" tikuši pie diviem panākumiem trīs mačos. Pa divām uzvarām četros mačos ir "Liepāja/Triobet" un Ķēdaiņu "Ņevežis" kontā, bet vienu uzvaru divos mačos ir guvusi "Jūrmala/Fēnikss" vienība. Tikmēr bez uzvarām ir "Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kur tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos, - "Šiauliai" (Lietuva), "Tartu" (Igaunija), "Ventspils" (Latvija), Prieņu-Birštonas "Vytautas" (Lietuva), Panevēžas "Lietkabelis" (Lietuva), Utenas "Juventus" (Lietuva), Tallinas "Kalev"/"Cramo" (Igaunija) un Tallinas "TLU/Kalev" (Igaunija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!