Foto: Publicitātes foto

Sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas spēlē "Valmiera/ORDO" savā laukumā ar rezultātu 95:62 sagrāva "Ogre/Kumho Tyre" komandu. 17 punktus šajā mačā guva Jānis Kaufmanis un Artūrs Bērziņš, portālu "Delfi" informēja Lelde Bukovska, ''Valmiera/ORDO'' Sabiedrisko attiecību vadītāja.

Spēli iesāka Aigars Šķēle, gūstot sešus no pirmajiem septiņiem valmieriešu punktiem un izvirzot mājiniekus vadībā. Viesu rindās pretsparu valmieriešu ofensīvai centās dot Mārcis Vītols, bet ar viņa pūlēm bija par maz, lai apturētu Mārtiņa Laksas, Dāvja Rozīša un Haralda Kārļa precīzos metienus.

Mājinieki panāca 10 punktu pārsvaru, bet no rezervistu soliņa spēlē iegājušie Jānis Lasmanis un Raimonds Pabrieža īsā laikā kopā realizēja trīs ''trejačus", samazinot rezultāta starpību. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 22:17, valmieriešiem atrodoties vadībā. Otro ceturksni ar precīzu trejaci iesāka Jānis Kaufmanis, uzsākot "Valmiera/ORDO" izrāvienu, kas ļāva panākt +12 mājiniekiem.

Otrajā ceturksnī ogrēnieši centās samazināt starpību, bet mājinieki noturēja pārsvaru un pirmā puslaika pēdējā minūtē pa grozam guva Artūrs Bērziņš un Mārtiņš Vīņauds, noslēdzot mača pirmās 20 minūtes ar 51:35.

Otrā puslaika ievadā Kārļa Apsīša un Laura Miža precīzie trīspunktu metieni samazināja rezultāta starpību līdz 12 punktiem, tomēr valmierieši saasināja savu aizsardzību, krietni apgrūtinot "Ogres" uzbrukumus un liekot pretiniekiem vairākkārt pārtērēt uzbrukumam atvēlēto laiku. Valmieriešiem izdevās veikt 14-2 izrāvienu, kas lielā mērā izšķīra mača likteni.

Pēc trešā ceturkšņa "Valmiera/ORDO" pārsvars sasniedza 69:46. Noslēdzošajā ceturtdaļā pārliecību uzbrukumā sajuta Mārtiņš Vīņauds, kurš aizvadīja savu sezonas līdz šim rezultatīvāko maču, bet Jānis Kaufmanis iemeta vairākus trīspunktu metienus un "Valmiera/ORDO" guva pārliecinošu uzvaru ar 95:62.

"Valmiera/ORDO" - "Ogre/Kumho Tyre" 95:62 (22:17, 29:18, 18:11, 26:16)

"Valmiera/ORDO": Kaufmanis 17, Bērziņš 17, Rozītis 11 (9ab), Vīņauds 11, Kārlis 10, Aig. Šķēle 10, Arm. Šķēle 8, Laksa 4, Iļjins 4, Jonāts 2, Čižauskas 1, Gabrāns.

"Ogre/Kumho Tyre": Mizis 12 (9ab), Sīpoliņš 11, Apsītis 9, Lasmanis 7, Vītols 6, Pabrieža 6, Strauts 5, Bēts 5, Gundegs 1.

Pēc šīs uzvaras "Valmiera/ORDO" ar 9 panākumiem 10 mačos dala "Aldaris" LBL turnīra tabulas līderpozīcijas ar BK "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!