Foto: Publicitātes foto

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē trešdien "Valmiera"/ORDO pēdējās trijās minūtēs izlaida 12 punktu pārsvaru un savā laukumā ar 83:86 (24:18, 20:28, 24:19, 15:21) līdzīgā cīņā piekāpās "Jūrmalai".

Ļoti līdzīgā mačā gandrīz visu ceturto ceturtdaļu priekšā atradās "Valmiera"/ORDO un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām tā panāca lielāko pārsvaru mačā - 83:71. Tomēr turpinājumā pusotras minūtes laikā jūrmalnieki panāca izlīdzinājumu, šajā laikā septiņus no punktiem iemetot Denisam Krestiņinam. Savukārt 35 sekundes pirms beigām jau viesus vadībā izvirzīja Haralds Kārlis, valmieriešiem tā arī vairs neatgūstoties.

Uzvarētājiem pa 20 punktiem iemeta Uģis Pinete un Kārlis, kamēr 15 punkti bija Krestiņinam, bet ar 14 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Edgars Jeromanovs.

Tikmēr valmieriešiem ar 21 punktu un 13 bumbām zem groziem izcēlās Viktors Iļjins, kamēr Jānis Kaufmanis sameta 13 punktus.

Kopvērtējuma apakšā esošā Valmieras komanda zaudēja vienpadsmitajā LBL spēlē pēc kārtas. "Valmiera"/ORDO pirms nedēļas gandrīz pieveica "Ventspili", vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām būdama vadībā ar 80:79, tomēr vēlāk atzīdama pretinieku pārākumu ar 82:90.

Turpretī jūrmalniekiem Latvijas čempionātā uzvarēja piektajā spēlē pēc kārtas. Jūrmalas komanda LBL cietusi tikai četrus zaudējumus, pa divām reizēm piekāpjoties kopvērtējuma vadošajām vienībām "Ventspils" un "VEF Rīga".

Šī abām komandām LBL bija trešā savstarpējā spēle šosezon. Iepriekšējās divās "Jūrmala" svinēja graujošas uzvaras (103:58 un 94:56).

Vēl vienā spēlē trešdien novājinātā "Betsafe"/"Liepāja" uzņem "Jēkabpili". Šī liepājniekiem ir pirmā spēle pēc vienīgā leģionāra Kaila Bendžamina došanās uz Polijas čempionātu.

Liepājnieki pēdējās sešās LBL spēlēs tikuši tikai pie vienas uzvaras, aizpagājušajā svētdienā ar rezultātu 91:83 pārspējot "Jēkabpili". Sēlijas klubam tas bija tikai otrais zaudējumus pēdējās septiņās spēlēs, kurās pie komandas stūres ir Sandis Buškevics.

Tiesa, pēc šī dueļa Liepājas komandu pametuši Lauris Blaus un Toms Lemanis, kurš bija liepājnieku rezultatīvākais spēlētājs.

"Jēkabpils" pēc tam nav aizvadījusi mačus, kamēr liepājnieki pirms nedēļas ar 63:83 zaudēja "Ogrei".

Sezonas pirmajā duelī pārāki ar 72:62 bija jēkabpilieši, bet pirms pusotras nedēļas "Betsafe"/"Liepāja" revanšējās par ciesto zaudējumu.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 17 uzvaras 18 mačos, savukārt ar 14 panākumiem 16 dueļos seko "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 13 uzvaras 17 cīņās, bet 13 panākumus 20 dueļos guvusi "Ogre".

Piekto vietu ar sešām uzvarām 17 cīņās ieņem "Betsafe"/"Liepāja", kam ar septiņām uzvarām 20 mačos seko "Jēkabpils".

Uzreiz aiz pirmā sešinieka ar piecām uzvarām 20 spēlēs ir "Latvijas Universitāte", divas uzvaras desmit mačos guvusi "Valka"/"Valga", bet "Valmiera"/ORDO iekrājusi trīs uzvaras 22 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!