Foto: Publicitātes foto

Valsts čempioni "Valmiera/ORDO" otrdien uzvarēja arī Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfināla atbildes spēlē un pārliecinoši sasniedza turnīra nākamo kārtu, kurā iekļuva arī "Liepāja/Triobet".

"Valmiera/ORDO" ar rezultātu 87:81 (20:20, 28:17, 14:24, 25:21) savā laukumā pieveica Igaunijas klubu Raplas "Avis". Tā kā pirms divām nedēļām pirmajā spēlē Latvijas čempionvienība uzvarēja ar 78:65, divu spēļu summā tā bija pārāka ar 165:146.

Kaut lielāko daļa mača vadībā atradās laukuma saimnieki, "Avis" ļoti lielu pārsvaru viņiem neļāva iegūt. Tomēr Raplas vienība arī nespēja izrādīt reālas pretenzijas uz panākumu summā.

Aizvadītajā mačā uzvarētājiem 23 punktus iemeta Mārtiņš Laksa, bet ar 15 punktiem atzīmējās Demjers Pitss.

Tikmēr "Avis" rindās 26 punktus iemeta un 12 bumbas zem groziem sameta šosezon vairākas reizes nedēļas labākā spēlētāja balvu turnīrā saņēmušais Nīderlandes centra spēlētājs Tomass van der Marss.

Pirmdien "Valmiera/ORDO" paziņoja, ka līdz sezonas beigām noslēgusi līgumu ar pieredzējušo Latvijas basketbolistu Kristapu Valteru, taču viņš Vidzemes komandai pievienosies ceturtdien un šajā spēlē laukumā vēl nedevās.

Kopš decembra sākuma valmierieši visos turnīros kopā zaudējuši tikai trīs reizes, no tiem divas neveiksmes piedzīvojot "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL), bet nepilnos trīs mēnešos viņi ir izcīnījuši nu jau 16 uzvaras. Tikmēr "Avis" komandai BBL zaudēja ceturtajā spēlē pēc kārtas.

Ceturtdaļfinālā Valmieras komanda sacentīsies ar Prieņu-Birštonas "Vytautas" no Lietuvas vienību no Lietuvas, kas divreiz sagrāva Igaunijas klubu "Port of Parnu". Pirmajā astotdaļfināla mačā "Vytautas" vienība bija pārāka ar 100:55 bet atbildes mačā otrdien viesos uzvarēja pretiniekus ar 89:54 (24:9, 18:12, 24:15, 23:18).

"Liepāja/Triobet" arī mājās ar 86:73 (15:16, 25:15, 25:22, 21:20) pārspēja igauņu vienību "TLU/Kalev". Pirmajā cīņā liepājnieki viesos uzvarēja ar 92:75 un summā triumfēja ar 178:148.

Atbildes spēlē liepājnieki tikai īslaicīgi atdeva vadību un Igaunijas basketbolisti nopietnā cīņā par uzvaru summā neiesaistījās.

Uzvarētājiem ar 23 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Artjoms Butjankovs, bet ar 21 punktu piebalsoja Artūrs Ausējs, kamēr 13 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Malkolmam Grifinam.

"TLU/Kalev" sastāvā rezultatīvākais ar 15 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija Melnkalnes basketbolists Stefans Kneževičs.

Ceturtdaļfinālā "Liepāja/Triobet" sacentīsies ar "Ogre/Kumho Tyre" vai Pasvāles "Pieno žvaigždes" no Lietuvas. Pirmajā mačā ogrēnieši sagādāja nelielu pārsteigumu un vienus no sacensību favorītiem pārspēja ar 83:75, bet atbildes cīņa notiks trešdien.

Viena ceturtdaļfināla dalībniece jau ir zināma, jo "Tartu Universitāte" pārliecinoši divos mačos sagrāva Kazahstānas komandu Atirau "Barsi". Ceturtdaļfinālā Tartu klubs tiksies ar "Jēkabpils" vai "Nevežis" pāra uzvarētāju.

BBL izslēgšanas turnīrā visās kārtās uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!