Foto: F64

Intriģējošā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē starp komandām, kas cīnās par trešo vietu, trešdien divkārtējie valsts čempioni "Barons kvartāls" ar 74:87 (14:22, 22:20, 16:19, 22:28) savā laukumā piekāpās "Valmieras" komandai.

Līdz ar to divkārtējā Latvijas čempionvienība piedzīvoja pirmo neveiksmi šogad, pārtraucot septiņu uzvaru sēriju LBL turnīrā.

Praktiski visu maču vadībā atradās "Valmieras" komanda. Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā tā bija priekšā ar 61:52, tomēr tās pirmajās divās minūtēs mājinieki spēja pietuvoties līdz 60:63. Mača izšķirošajās minūtēs gan "Barons kvartāls" vairs nepietuvojās tuvāk par 5-7 punktu atstatumu un cieta neveiksmi.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 gūtajiem punktiem bija Jānis Bērziņš, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet 15 punktus guva Raimonds Gabrāns.

Savukārt "Barons kvartāls" komandai ar 24 punktiem palīdzēja Māris Gulbis, bet ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Tailers Keins.

Šogad Rīgas vienība vēl nebija piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu, jo Baltijas Basketbola līgas (BBL) "Top16" turnīrā tā svinējusi panākumus visās četrās aizvadītajās cīņās, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet LBL turnīrā uzvarējusi bija jau septiņos mačos pēc kārtas.

Savukārt "Valmiera", kas sezonas ievadā demonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu, pēdējās astoņās LBL cīņās tagad tikusi pie trim uzvarām.

Vēl vienā spēlē "Latvijas Universitāte" (LU) savā laukumā ar 84:77 (22:24, 20:22, 25:10, 17:21) pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu.

Uzvarētājiem 22 punktus guva Žanis Peiners, 20 punkti bija Klāva Strazdiņa rēķinā, bet Kristaps Dārgais izcēlās ar 12 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Dāvis Čoders.

LU basketbolisti pagājušās nedēļas beigās pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda tagad piedzīvoja jau ceturto neveiksmi pēc kārtas.

LBL kopvērtējumā pirmo vietu ar 11 uzvarām 12 spēlēs ieņem "Ventspils", kurai ar desmit uzvarām 11 mačos seko čempioni "VEF Rīga". Savukārt "Barons kvartāls" un "Valmieras" komandām tagad ir pa 14 uzvarām 22 spēlēs.

"Jēkabpils" ar 13 panākumiem 22 cīņās ieņem piekto vietu, bet tai seko "Jelgavas" basketbolisti ar desmit uzvarām 20 spēlēs.

LU kontā tagad ir desmit uzvaras 24 spēlēs un tai seko "Jūrmala"/"Fēnikss" ar deviņiem panākumiem 22 cīņās, bet iepriekšējo divu sezonu bronzas medaļnieki "Liepāja"/"Triobet" 23 spēlēs izcīnījuši astoņus panākumus un ieņem devīto vietu. Biznesa augstskola "Turība" ar septiņām uzvarām 23 cīņās ir desmitajā pozīcijā, bet Latvijas U-18 izlase iekrājusi vienu uzvaru 13 spēlēs un atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!