Sāpīgu zaudējumu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien piedzīvoja pērnās sezonas valsts trešais spēcīgākais klubs "Valmiera", kas ar 56:67 (17:21, 17:14, 16:16, 6:16) viesos piekāpās "Jūrmala"/"Fēnikss" komandai.

Šis rezultāts vēl vairāk saasinājis cīņu par trešo vietu regulārajā čempionātā.

Pēc līdzvērtīgām pirmajām trim ceturtdaļām "Valmiera" noslēdzošās desmit minūtes sāka ar viena punkta deficītu, tomēr pēdējā ceturtdaļā spēja gūt vien sešus punktus. Jūrmalnieki ceturtdaļu sākas ar 12:0 izrāvienu un ielika drošus pamatus uzvarai.

Uzvarētāju labā pa 15 punktiem guva Aigars Šķēle un Ervīns Jonāts, kura kontā arī desmit atlēkušās bumbas. Savukārt "Valmieras" rindās ar 13 punktiem izcēlās Kaspars Cipruss.

Komandu pirmajās divās šīs sezonas tikšanās reizēs pārāki bija valmierieši.

Citā sestdienas mačā valsts vicečempioni "Ventspils" savā laukumā pārliecinoši ar 94:64 (28:14, 31:12, 12:20, 23:18) uzvarēja "Barons kvartāls" komandu. Ventspilnieki turnīrā palikuši nepārspēti piecās spēlēs pēc kārtas, bet Rīgas klubs iepriekš bija izcīnījis divus panākumus pēc kārtas.

Jānis Timma un Ronalds Zaķis uzvarētāju labā guva attiecīgi 17 un 16 punktus, bet pa 14 punktiem iekrāja Mārtiņš Laksa, kurš vasarā guva smagu savainojumu, un amerikānis Džerajs Grānts, kura kontā arī 11 bumbas zem groziem. Rīgas kluba rezultatīvākais spēlētājs ar 13 punktiem tikmēr bija Kārlis Apsītis.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē novembrī "Ventspils" viesos uzvarēja tikai otrajā pagarinājumā ar 95:91.

Tāpat sestdien kopvērtējuma trešās vietas tīkotāji "Jēkabpils" uzņem augstākās līgas debitantus "Saldus" komandu, kas tikko kā pārtraukusi četru zaudējumu sēriju.

Komandu pirmajās divās šīs sezonas tikšanās reizēs pārāki bijuši jēkabpilieši.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar sešām uzvarām visās līdz šim aizvadītajās spēlēs ir "VEF Rīga", bet otro vietu ar 13 uzvarām 14 spēlēs ieņem "Ventspils" komanda, kurai ar 16 uzvarām 23 cīņās seko "Valmiera". Tālāk ar attiecīgi 15 un 14 panākumiem attiecīgi 23 un 22 spēlēs seko "Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss", kurai 23 mačos ir 13 panākumi, 11 uzvaras 24 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar deviņām uzvarām 24 cīņās noslēdz "Saldus". Devītie ar astoņiem panākumiem 23 spēlēs ir "Jelgavas" basketbolisti, bet abām studentu vienībām "Latvijas Universitātei" (LU) un biznesa augstskolai "Turība" ir pa septiņiem panākumiem attiecīgi 21 un 23 cīņās, kas dod desmito un vienpadsmito pozīciju.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 12 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!