Foto: AFP/Scanpix
ULEB Eirolīgā trešo uzvaru pēc kārtas trešdien izcīnīja latviešu saspēles vadītāja Kristapa Valtera pārstāvētais Spānijas klubs Malagas "Unicaja", kas savā laukumā ar rezultātu 99:85 (19:27, 30:14, 24:16, 26:28) pārspēja Horvātijas vienību "KK Zagreb".

Pamatus šai uzvarai "Unicaja" komanda ielika otrajā ceturtdaļā, kad tā atspēlēja astoņu punktu deficītu un izvirzījās vadībā ar astoņiem punktiem. Turpinājumā Spānijas klubs tikai palielināja pārsvaru, beigās svinot pārliecinošu uzvaru.

Valters šajā mačā laukumā devās sākumsastāvā un nospēlēja nepilnas 16 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot vienīgo izmesto divpunktu metienu, vienu no pieciem tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Tāpat viņa kontā četras atlēkušas bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, trīs izprovocētas piezīmes un trīs noteikumu pārkāpumi, kā arī desmit efektivitātes koeficenta punkti.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Luka Zoričs, bet "KK Zagreb" komandas rindās 23 punkti Mario Kasuna rēķinā.

Citā spēlē latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Spānijas komanda Bilbao "Bizkaia Basket" ar rezultātu 70:73 (21:15, 15:6, 22:21, 12:20) piekāpās Turcijas komandai "Fenerbahce Ulker".

Blūms šajā mačā laukumā bija divas minūtes, kuru laikā pieļāva vienu kļūdu.

"Bizkaia Basket" komandā 17 punktus guva Marko Baničs, bet Turcijas kluba labā 19 punktus sameta Bojans Bogdanovičs.

B grupas kopvērtējumā "Unicaja" ar trīs uzvarām četrās spēlēs ir trešajā pozīcijā, bet "Bizkaia Basket" ar vienu uzvaru četrās spēles ir pēdējā, sestajā vietā A apakšgrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!