Foto: Publicitātes foto

Pieredzējušais Latvijas basketbola saspēles vadītājs Kristaps Valters, kurš februārī pievienojās valsts čempionei "Valmiera"/ORDO komandai, bet pagājušajā nedēļā guva kājas traumu, ierindā varētu atgriezties pēc aptuveni divām nedēļām, sacīja Valmieras kluba menedžeris Ojārs Melderis.

Ziņots, ka "Valmiera"/ORDO 20.februārī paziņoja par vienošanos ar Valteru, līgumu noslēdzot līdz šīs sezonas beigām. Valsts čempionu rindās basketbolists debitēja piecas dienas vēlāk "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē pret "Liepāja"/"Triobet", iemetot piecus punktus. Savukārt 8. martā "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla atbildes spēlē pret Lietuvas klubu Prieņu-Birštonas "Vytautas", Valters jau pirmajā ceturtdaļā guva kājas traumu un laukumā vairs neatgriezās.

"Par laimi, savainojums nebija pārāk nopietns. Pēc pārbaudēm ārsta slēdziens bija, ka Kristaps nevar trenēties divas nedēļas, taču jau tagad viņš ir sācis kustēties un aizvada vieglus treniņus," atklāja kluba menedžeris.

"Skatīsimies, kā notiks atlabšana, taču mēs ceram, ka pēc divām nedēļām viņš atkal būs ierindā un palīdzēs komandai sezonas izšķirošajos notikumos," piebilda Melderis.

Šosezon 35 gadus vecais Valters ir aizvadījis divas spēles LBL turnīrā, kur vidēji guvis četrus punktus cīņā, kā arī divus mačus BBL ietvaros, otrajā no tiem gūstot minēto traumu.

Valters savu profesionālo basketbolista karjeru uzsāka 17 gadu vecumā, kad divas sezonas pārstāvēja sava tēva Valda Valtera vadīto "Brocēni"/LMT. Pēc tam viņš ar nelieliem izbraukumiem (Turcija, Grieķija) četras sezonas pārstāvēja basketbola klubu Rīgas "Skonto". Sākot no 2004. gada rudens Valters vienpadsmit sezonas spēlēja ārzemēs, pārstāvot Vācijas, Itālijas, Krievijas, Spānijas un Turcijas klubus. Viņa karjeras labākais posms pavadīts Spānijā, kur saspēles vadītājs pārstāvēja ACB līgas klubus "Fuenlabrada", Badalonas "Joventut" un Malagas "Unicaja".

Malagas kluba rindās Valters sasniedza savas karjeras augstāko punktu, kad, spēlējot ULEB Eirolīgā, vidēji 14 spēlēs laukumā pavadīja 20 minūtes, izcēlās ar 8,2 punktiem un trīs rezultatīvām piespēlēm. 2014./2015. gada sezonu Kristaps Valters kopā ar Latvijas izlases bijušo centra spēlētāju Kasparu Kambalu uzsāka "Barons kvartāls" komandā, bet sezonas vidū pārcēlās uz Turciju. Turcijā Kristaps uzsāka arī 2015./2016. gada sezonu, kurā pārstāvēja Ankaras "Turk Telekom" vienību, bet šosezon vēl nevienā oficiālā spēlē laukumā nav devies. Pērn viņš sezonu Ahilleja cīpslas traumas dēļ arī sāka ar novēlošanos.

Jau vēstīts, ka "Valmiera"/ORDO otrdien paziņoja par vienošanos ar pieredzējušo centru Doru Fišeru, kurš ir viens no visu laiku labākajiem metienu bloķētājiem ULEB Eirolīgā.

Valmieras klubs dalību BBL čempionātā jau ir noslēdzis, bet LBL turnīrā ar 16 panākumiem 25 mačos ir trešajā pozīcijā.

Nākamo spēli "Valmiera"/ORDO aizvadīs sestdien viesos pret "Barons kvartāls" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!