Foto: Publicitātes foto

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijas Basketbola līgas (LBL) kluba "Valmiera" galvenā trenera amatā atgriezies Varis Krūmiņš, vēsta "Valmieras" mājaslapa internetā.

Līgums ar Krūmiņu noslēgts uz vienu sezonu, ar iespēju to pagarināt arī turpmāk.

Varis Krūmiņš Valmieras basketbolā darbojās kopš 1983.gada, kad sāka trenēt jaunos basketbolistus, bet basketbola komandu "Valmiera" kā galvenais treneris vadīja desmit gadus (no 1997. līdz 2007.gadam). Tieši Vara Krūmiņa vadībā Valmieras komanda izcīnījusi līdz šim augstākos sasniegumus – divas bronzas godalgas Latvijas Basketbola līgā (2003. un 2005.gadā), kā arī iekļuvusi Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas Ziemeļu zonas finālturnīrā (2004.gadā).

"Protams, ir patīkami atgriezties pilsētā un darbavietā, kurai esmu ziedojis vairāk kā 20 savas dzīves gadus. Sajūtas viennozīmīgi ir lieliskas. Neko dzīvē nevar paredzēt un nekad nesaki nekad. Kādreiz neticēju, ka atgriezīšos, bet nu esmu atgriezies. Viss man ir pazīstams, nekas te nav svešs. Šobrīd esmu uzkrājis vēl lielāku pieredzi un zināšanas strādājot citos klubos un domāju, ka panākumi neizpaliks. Prieks, ka tieši basketbola klubs Valmiera izteica šādu piedāvājumu. Esmu pārliecināts, ka mums kopā izdosies sasniegt labus rezultātus," saka Krūmiņš.

Par godu šiem sasniegumiem Varis Krūmiņš tiek dēvēts par Valmieras basketbola leģendu, jo vairāk kā 20 gadus veltījis Valmieras basketbolam un tā attīstībai, īpašu uzmanību pievēršot tieši jauniešu basketbolam. Tāpat Varim Krūmiņam visaugstākie sasniegumi vērojami tieši darbā ar valsts jauniešu izlasēm, kur Krūmiņš ir rekordists, jo no 1993. līdz 2010.gadam 11 reizes vadījis Latvijas jaunatnes izlases Eiropas čempionātos. Visās trijās vecuma grupās viņa vadībā Latvijas komandas sasniegušas labākos rezultātus: U16 – 5.vieta (1999.gadā), U18 – 3.vieta (2007.gadā), U20 – 7.vieta (2004. un 2005.gadā). No 2000. līdz 2003.gadam bijis valstsvienības galvenā trenera palīgs. Sešās spēlēs vadījis Latvijas otro izlasi.

No 2007.gada rudens līdz 2011.gada 15.jūnijam Jelgavas "Zemgales" galvenais treneris. No 2011.gada decembra Igaunijas čempionāta "Korvpallikool" (Valga) komandas galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!