Foto: F64

Latvijas basketbola speciālists Varis Krūmiņš jaunajā sezonā būs Igaunijas kluba Valgas "Kalev" galvenais treneris.

Kā apstiprināja Krūmiņš, vienošanās noslēgta uz vienu sezonu, bet pēc tās tiks spriests par abu pušu turpmāko sadarbību.

"Pēc iepriekšējās sezonas bija arī citas iespējas, kur turpināt savu trenera karjeru, taču tas nebija neviens no Latvijas lielajiem klubiem," atklāja Krūmiņš. "No nākamās pirmdienas tiks sākts treniņu process Valgā."

Krūmiņš atklāja, ka grasās komandai piesaistīt trīs četrus latviešu spēlētājus, kamēr pārējo vienību veidos Igaunijas basketbolisti. "Iepriekš Valgā bijušas labas atsauksmes tieši par Latvijas basketbolistiem, kamēr vidusmēra spāņu, amerikāņu un bijušās Dienvidslāvijas leģionāri uz viņiem liktās cerības nav attaisnojuši."

Tiesa, Latvijas speciālists nebija gatavs atklāt, kurus Latvijas basketbolistus grasās piesaistīt "Kalev" komandai, taču par diviem esot jau lielāka skaidrība, lai gan savus parakstus zem līgumiem viņi vēl nav likuši.

Nākamajā sezonā Valgas klubs grasās spēlēs Igaunijas čempionātā un Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Pagājušajā sezonā šo Igaunijas klubu trenēja latviešu basketbola speciālists Sandis Buškevics, tomēr martā amatu zaudēja. Viņš karjeru turpinās Lietuvas komandas Viļņas "Lietuvos rytas" treneru kolektīvā.

Vēl pagājušajā gadā Krūmiņš kopā ar "Valmieras" komandu izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas godalgas, bet iepriekšējās sezonas izskaņā viņam darbs tiks uzteikts, jo netika sasniegti kluba izvirzītie mērķi.

Iepriekšējā sezonā Valgas komanda cieta neveiksmi Igaunijas čempionāta izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, bet BBL turnīrā dalību noslēdza jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!