Foto: F64

Latvijas basketbola izlases sastāvā pārbaudes spēlēs pret Francijas valstsvienību Žani Peineru aizvietos Kaspars Vecvagars, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Trešdien, 15.jūnijā, Latvija aizvadīs treniņspēli ar Francijas izlasi aiz slēgtām durvīm, bet ceturtdien, 16.jūlijā, plkst.21:30 pēc Latvijas laika komandas aizvadīs pārbaudes spēli. Abas vienības gatavojas olimpiskajam kvalifikācijas turnīram. Latvijas komanda no 4. līdz 9.jūlijam spēlēs Belgradā, Francijas izlase – Manilā.

Latvijas delegācijā pēdējā brīdī notikusi viena izmaiņa – Žanim Peineram pēc stomatoloģiskas procedūras dažas dienas jālieto antibiotikas, un viņu Francijas braucēju četrpadsmitniekā aizstās tikko par Lietuvas čempionu kļuvušais Kaspars Vecvagars.

Paredzams, ka Peiners, kā arī Jānis Timma un tikko par Vācijas čempionu kļuvušais Jānis Strēlnieks valstsvienībai pievienosies nākamnedēļ treniņnometnē Liepājā. Pirmdien vai vēlākais trešdien kluba sezona beigsies Ojāram Siliņam, kura pārstāvētā Redžoemīlijas "Grissin Bon" komanda Itālijas čempionāta finālsērijā pagaidām ar 2-3 zaudē Milānas "EA7".

Pēc atgriešanās no Francijas komanda dosies uz treniņnometni Liepājā, kur 22.jūnijā plkst.19 spēlēs ar Tunisijas izlasi. Pēdējās divas pārbaudes spēles notiks "Arēnā Rīga": 27.jūnijā plkst.20 ar Jaunzēlandes komandu, 28.jūnija plkst.20 ar Irānas izlasi. Visi Latvijas komandas pretinieki arī gatavojas olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem, taču spēlēs citās grupās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!