Foto: LETA

Latvijas basketbolists Kaspars Vecvagars trešdien palika rezervē un nedevās laukumā Kauņas "Žalgiris" basketbolistu uzvarētā Lietuvas čempionāta pirmajā finālsērijas spēlē pret Klaipēdas "Neptūnas" basketbolistiem.

"Žalgiris" savās mājās svinēja uzvaru ar 83:72 (16:17, 25:13, 19:16, 23:26), sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām panākot vadību 1-0.

Vecvagars pirmajai finālspēlei tika pieteikts, tomēr laukumā viņš tā arī neizgāja.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Pauļus Jankūns, bet Džeroms Rendls guva 20 punktus, kamēr zaudētājiem ar 17 punktiem izcēlās Mindaugs Girdžūns.

Jau ziņots, ka pusfinālā "Žalgiris" ar 3-0 uzvarēja Utenas "Juventus", bet "Neptūnas" sīvā cīņā ar 3-2 pārspēja titulēto Viļņas "Lietuvos Rytas". Pieckārtējā valsts čempione "Lietuvos Rytas" tikai otro reizi pēdējo 18 gadu laikā neiekļuva vietējā čempionāta finālā, kamēr "Neptūnas" finālā ir tikai otro reizi, atkārtojot pirms diviem gadiem gūto sasniegumu.

Ar 32 uzvarām 36 spēlēs "Žalgiris" uzvarēja regulārajā turnīrā, bet "Neptūnas" ar 19 panākumiem bija trešā.

Ceturtdaļfinālā Kauņas klubs ar 3-0 uzveica Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet "Neptūnas" ar 3-1 pārspēja pēdējo trīs gadu Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionus "Šiauliai".

Kā zināms, iepriekšējās divas sezonas saspēles vadītājs Vecvagars gandrīz pilnībā izlaida smagas ceļgala traumas dēļ, laukumā atgriežoties pagājušajā vasarā, kad iekļuva Latvijas valstsvienības sastāvā dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pērn vienība ar latvieti pagarināja līgumu pēc sistēmas 1+1.

Septiņpadsmitkārtējā Lietuvas čempione "Žalgiris" šosezon startēja arī ULEB Eirolīgā, kur nevarēja pārvarēt turnīra otro posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!