Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase pēc neveiksmīgās spēlēs Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā pret Ukrainu izdarīja pareizos secinājumus un mačā pret Turciju tas palīdzēja gūt svarīgo uzvaru, sacīja galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmdien ar rezultātu 79:70 savā laukumā pārspēja Turcijas valstsvienību.

"Šī bija ļoti svarīga uzvara, par ko esmu pateicīgs spēlētājiem. Viņi parādīja enerģiju, cīņas sparu un vēlmi uzvarēt," pēcspēles preses konferencē teica Vecvagars.

"Bijām izstrādājuši citādāku plānu, kā spēlēt aizsardzībā. Lai arī bija nelielas kļūdas, kopumā izdevās to izpildīt," turpināja treneris, kurš izskaidroja, kāpēc Latvijas izlase pirmajā puslaikā nesavāca vairākas atlēkušās bumbas pie sava groza. "Mūsu garie bieži atradās tuvāk tālmetienu līnijai, kur viņi nejūtas tik ērti, un viņi ne vienmēr noreaģēja uz bumbām. Mēs visi esam tikai cilvēki. Taču otrajā puslaikā situācija uzlabojās."

Latvijas izlases sniegums pret Ukrainu nebija ne tuvu tik labs kā pret Turciju, taču Vecvagars uzsvēra, ka viņam uz šo maču papildus motivēt spēlētājus nevajadzēja.

"Spēlētāji pēc iepriekšējās spēles treniņos un video atkārtojumu sesijās izdarīja pareizos secinājumus. Puiši malači. Tad kad sajutām, ka darba punkti sāk nest rezultātu, spēle pavērsās mums par labu."

Turcijas izlases galvenais treneris Ufuks Saridža pēc zaudējuma bija sarūgtināts, un viņš izteica kritiku tiesnešu virzienā.

"Varam teikt, ka nospēlējām divus dažādus puslaikus. Otrajā puslaikā mēs iekļuvām piezīmju problēmās, šī iemesla pazaudējot pamatcentru Sanli. Man nešķiet, ka piezīmes pret mūsu garajiem spēlētājiem bija īsti godīgas. Latvijas izlase izdarīja 28 soda metienus, bet mēs – 12, kas manuprāt nav īsti taisnīgi. Ceru, ka šo situāciju FIBA izvērtēs. Mēs otrajā puslaikā netikām galā ar Latvijas izlases fizisko sniegumu. Tāpat Sastāvā bija vairāki "robi"," sacīja Saridža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!