Foto: F64

Latvijas kluba "VEF Rīga" saspēles vadītājs Alekss Peress atzīts par "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) marta labāko spēlētāju, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Martā Peress savai komandai palīdzēja ar vidēji spēlē gūtiem 14 punktiem, turklāt viņa metienu precizitāte bija iespaidīga – viņš realizēja 81,3 % divpunktnieku, 50% trīspunktnieku, un 100 % sodu metienu. Tāpat viņa kontā arī vidēji sešas rezultatīvas piespēles, 2,5 pārķertas bumbas un efektivitātes koeficients 22.

"Tikt nosauktam par "OlyBet" LBL mēneša vērtīgāko spēlētāju ir liels gods, priecājos par to," par balvu sacīja Peress, kurš arī novērtēja savas komandas sniegumu. "Domāju, ka mūsu sniegums pēdējā laikā bijis solīds. Protams, vienmēr ir lietas, kuras varam uzlabot, bet mēs speram soļus pareizajā virzienā. Sezonas sākumā mums gāja kā pa viļņiem, zaudējām daudzas līdzīgas spēles, bet zinājām, ka esam tuvu tam, kur vēlamies būt. Vienkārši bija jāturpina strādāt un jākļūst labākiem katru dienu. Pats esmu ļoti fokusēts, cenšoties būt maksimāli produktīvs savas komandas labā."

Līdzšinējo karjeru Peress bija aizvadījis Latīņamerikā, bet "Olybet" LBL līmenis viņu patīkami pārsteidzis.

"Šeit basketbols noteikti ir citādāks nekā tas, pie kāda biju pieradis Latīņamerikā. Varu teikt, ka Latvijas līga netiek pienācīgi novērtēta, jo šeit ir sīkstas komandas ar spēlētājiem, kuriem vienalga, kas nāk pretī – viņi cīnās un neatkāpjas. Par to ļoti cienu Latvijas līgu. Turklāt teju katrs latvietis ir labs snaiperis. Par to biju pārsteigts - cik labi spēlētāji šeit māk mest," viņš skaidroja.

Sezonas gaitā par "OlyBet" LBL mēneša spēlētājiem atzīti Aigars Šķēle (BK "Ventspils"), Edgars Jeromanovs (BK "Jūrmala"), Ronalds Zaķis (BK "Ventspils"), Linards Jaunzems ("Latvijas Universitāte") un Haralds Kārlis (BK "Jūrmala").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!