Foto: DELFI

Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" dibinātās Jevgenija Kisiela vārdā nosauktās basketbola reputācijas spodrināšanas stipendijas padome nolēmusi balvu par ieguldījumu šā sporta veida prestiža veicināšanā šogad piešķirt ilggadējam basketbola trenerim, Basketbola federācijas sekretāram un jaunatnes basketbola organizētājam Imantam Pļaviņam, sporta žurnālistam, grāmatu par basketbolu autoram Ivaram Ošiņam un spēlfilmas par Latvijas uzvaru pirmajā Eiropas čempionātā "Sapņu komanda 1935" režisoram Aigaram Graubam.

Balvu par basketbola reputācijas spodrināšanu saņēmēji tiks godināti pirmdien, 27.maijā, "Arēnā Rīga" Latvijas Basketbola līgas I divīzijas finālsērijas piektās spēles starp baskebtola klubiem "VEF Rīga" un "Ventspils" puslaika pārtraukumā.

Stipendijas mērķis ir uzlabot basketbola kā valstī populārākā sporta veida reputāciju, finansiāli atbalstot labākos piemērus, vienlaikus vērtējot kā viņu profesionālo, tā sabiedrisko darbību un personības individuālo attieksmi un piemēru basketbola prestiža stiprināšanā, paust atzinību par paveikto, kā arī sekmēt basketbola patriotisma audzināšanu jau bērnos agrīnā un pusaudžu vecumā.

Stipendija nosaukta ilggadējā VEF sporta kluba vadītāja Jevgenija Kisiela vārdā. 23 gadus Kisiela vadībā VEF sporta klubs visos rādītājos bija viens no labākajiem visā Padomju Savienībā.

Balvu, sākot ar 2010./11.gada sezonu, "VEF Rīga" piešķir ik gadu kārtējās basketbola sezonas noslēgumā, katru gadu izvirzot jaunus pretendentus tās saņemšanai.

Līdz šim Jevgenija Kisiela naudas balvu pateicībā par ieguldījumu basketbolā saņēmuši basketbolists Rolands Šmits, ilggadēja trenere Mudīte Zandere jauniešu un "VEF Rīga" treneris Nikolajs Mazurs, basketbola kluba "Latvijas Universitāte" spēlētājs Žanis Peiners, ielu basketbola turnīru "Ghetto Basket" rīkotājs Raimonds Elbakjans un Bertānu ģimene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!