Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Eiropas otrajā prestižākajā klubu turnīrā – Eiropas kausā – otro zaudējumu divās spēlēs otrdien piedzīvoja "VEF Rīga", kas "Arēnā Rīga" ar 75:85 (20:14, 12:24, 25:25, 18:22) piekāpās Čehijas čempioniem "CEZ Nymburk".

Foto galerija

"VEF Rīga" labā 23 punktus guva Kristaps Janičenoks, 13 punktus - Sandis Valters, 12 punktus - Dereks Viljamss, Kaspars Bērziņš guva 11 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas. Kārtejo reizi vāji nospēlēja "VEF Rīga" leģionāri - četri spēlejušie leģionāri kopā guva 20 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

"CEZ Nymburk" labā 16 punktus guva Trī Simonss, bet 15 punktus - Afiks Nissims. "CEZ Nymburk" rindās spēlēja arī nesen no "Ventspils" atlaistais Vladimirs Štimacs, kurš guva četrus punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Pēc pirmās ceturtdaļas "VEF Rīga" bija vadībā ar 20:14, bet jau otrajā ceturtdaļā "vefiņš" atdeva iniciativu un līdz mača beigām tā arī nespēja atgūties. Otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" vēl spēja no 21:23 panākt 26:23, taču kārtējais kritums sniegumā, neveiksmīgi aizvadīta pirmā puslaika izskaņa, kā rezultātā rīdzinieki nonāca zaudētājos ar 32:38.

Otrā puslaika sākumā "CEZ Nymburk" pārsvars pārsniedza arī desmit punktus, bet šoreiz "VEF Rīga" labi aizvadīja trešās ceturtdaļas beigas, no "-13" pietuvojoties līdz "-6" - 57:63. Pēdējās ceturtdaļas ceturtajā minūtē pēc sanda Valtera gūtajiem diviem punktiem rezultāts vēl kļuva cerīgāks 63:67, taču "CEZ Nymburk" treneri pieprasīja minūtes pārtraukumu, sakārtoja savas komandas sniegumu, un mača priekšpēdējā minūtē viesu uzvara vairs neraisīja šaubas - 81:66. Līdzīgi kā pirmajā spēlē Izraēlā, "vefiņš" pēdējās minūtēs samazināja starpību, taču komandu no zaudējuma paglābties nespēja - 75:85.

Eiropas kausa pirmajās spēlēs "VEF Rīga" viesos ar 78:91 zaudēja "Hapoel Migdal", bet Čehijas klubs ar 77:93 piekāpās Seviljas "Cajasol". Šīs komandas cīnās Eiropas kausa G grupā.

Atgādinām, ka pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas turpinās cīņas Eiropas kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!