Foto: LETA
Smagu zaudējumu ULEB Eiropas kausa pirmajā spēlē otrdien piedzīvoja Latvijas basketbola vicečempioni "VEF Rīga", kas Izraēlā ar 78:91 piekāpās "Hapoel Migdal".

Lai gan spēles beigās "vefiņš" zaudēja tikai ar 13 punktu starpību, jau ar pirmajām minūtēm "Hapoel Migdal" bija ievērojams pārsvars un sākot no ceturtās minūtes tas ne reizi nebija mazāks par desmit punktiem.

22 punktus uzvarētājiem guva Braians Randls, kura kontā arī deviņas atlēkušās bumbas, 20 punktus – Džeisons Ričs, bet 17 punktus – Villijs Solomons. "VEF Rīga" labā Kristaps Janičenoks guva 23 punkti, Dereks Viljamss - 20 punktus, bet Kaspars Bērziņš - 12 punktus.

"VEF Rīga" pilnībā izgāza spēles sakumu, nonākot zaudētājos ar 2:11, tad arī 3:16, bet pēc pirmās ceturtdaļas "vefiņš" zaudēja jau ar 12:26. Otrās ceturtdaļas beigās "VEF Rīga" izdevās pietuvoties līdz 33:44, bet pēdējās minūtēs "Hapoel Migdal" guva piecus punktus pēc kārtas, noslēdzot puslaiku savā labā ar 49:33.

Otrajā puslaikā situācija laukumā būtiski nemainījās. Trešajā ceturtdaļā "Hapoel Migdal" ātri panāca "+20", bet "VEF Rīga" ar Kristapa Janičenoka pūlēm izdevās pietuvoties līdz 49:62. Tomēr arī pēdējā ceturtdaļa "vefiņa" izpildījumā tika iesākta ļoti neveiksmīgi un "Hapoel Migdal" ātri atjaunoja 20 punktu pārsvaru. Vienubrīd atkal izdevās samazināt starpību līdz "-13", taču saasināt ciņu par uzvaru neizdevās, un "VEF Rīga" piedzīvoja zaudējumu ar 79:92.

Vēl priekšsacīkstēs G grupā "VEF Rīga" tiksies ar Seviljas "Cajasol" un "CEZ Nymburk" no Čehijas. Pēc divu apļu turnīra grupas divas labākās komandas iekļūs nākamajā kārta, kur turpinās cīņu par vietu ceturtdaļfinālā.

Atgādinām, ka "VEF Rīga" pirmdien veica izmaiņas sastāvā - "vefiņš" no komandas atskaitīja Patriku Sandersu,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!