Foto: LETA

Nigērijas basketbola izlases centra spēlētājs Gani Lavals negaidīti atteicies ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga" doties uz ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīru, tāpēc līgums ar viņu, visticamāk, tiks lauzts, pēc izstāšanās no sacensībām otrdien atzina "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, "VEF Rīga" otrdien ar 71:80 ULEB Eirolīgas kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās turnīra mājiniecei Viļņas "Lietuvos rytas" un Eirokausu sezonu turpinās Eiropas kausa izcīņā.

"VEF Rīga" komandai pašlaik savainots ir cits centra spēlētājs Kaspars Bērziņš, kurš turklāt vēlas pārtraukt līgumu, tāpēc, pēc Lavala atteikšanās doties laukumā, mačā ar Viļņas klubu Latvijas čempioniem garajā galā palika vien jaunie Anžejs Pasečņiks un Viktors Iļjins, kuri ātri parādīja, ka vēl nav sasnieguši tik augstu līmeni.

"Lavala sniegums treniņos un pārbaudes spēlēs mani neapmierināja. Viņš piedalījās apmērām piecās cīņās, tomēr sniegums laukumā nebija tāds, uz kādu cerējām. Tāpat viņa attieksme bija tālu no vēlamās," stāstīja Butauts. "Mums nezināmu iemeslu dēļ Lavals pirmdien atteicās doties ar komandu kopā uz Viļņu. Tā bija viņa paša izvēle, tikai viņa lēmums."

Vēl augusta beigās Lavals ar Nigērijas izlasi izcīnīja septīto vietu Āfrikas čempionātā, bet "VEF Rīga" basketbolistiem pievienojās septembra pirmajā pusē.

"Mēs, protams, to tā neatstāsim. Tagad runāsim ar Lavala aģentu par iespēju lauzt līgumu ar spēlētāju. Skatīsimies, kā situācija attīstīsies, taču šādu spēlētāja attieksmi nevar atstāt nesodītu," skarbs un atklāts bija Butauts. "Skaidrs, ka ar pašreizējiem spēkiem mums groza apakšā nepietiek. Pašlaik par pastiprinājumu ir pāragri runāt, taču noteikti par to domāsim."

"VEF Rīga" ULEB Eirolīgas kvalifikācijā spēlēja otro reizi vēsturē - 2011.gadā Latvijas klubs jau pirmajā mačā piekāpās Vācijas vienībai Berlīnes "Alba". Savukārt 2009.gadā Eiropas spēcīgākā klubu turnīra kvalifikācijā piedalījās "Ventspils" basketbolisti.

Eiropas kausa izcīņas apakšgrupu sacensību izloze notiks sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!