Foto: DELFI
Pārliecinošu uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē trešdien izcīnīja "VEF Rīga" komanda, kas savā laukumā ar 97:72 (16:21, 29:18, 29:17, 23:16) pieveica "Liepājas Lauvu" vienību.

"VEF Rīga" komandas labā 21 punktu guva Trevons Hjūzs, Dairis Bertāns izcēlās ar 14 punktiem, bet pa 13 punktiem pretinieku grozā sameta Kristaps Janičenoks un Sandis Valters.

Tikmēr zaudētājiem ar 17 punktiem izcēlās Mareks Mejeris, bet Pīrss Kaldvels guva 14 punktus.

Mača pirmās desmit minūtes sekmīgāk aizvadīja viesi, kas pēc pirmās ceturtdaļas atradās vadībā ar piecu punktu pārsvaru (21:16). Vēl līdz otrās ceturtdaļas vidum liepājnieki turējās vadībā, tomēr turpinājumā "VEF Rīga" pārņēma vadības grožus savās rokās un pirmo puslaiku noslēdza savā labā - 45:39.


Cīņas turpinājumā "VEF Rīga" pārsvaru tikai palielināja un pirms mača noslēdzošajām desmit minūtēm laukuma saimnieki atradās drošā vadībā ar 18 punktiem (74:56). Ceturtajā ceturtdaļā liepājnieki nespēja būtiski samazināt pretinieku pārsvaru un "VEF Rīga" svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 97:72.

Šī "VEF Rīga" komandai bija pirmā spēle šosezon ar šādu nosaukumu LBL turnīrā, jo iepriekš tās nosaukums bija "VEF Juniors". Tāpat pirmo spēli LBL turnīrā šosezon vienības galvenais treneris bija Ramūns Butauts.

Kā ziņots, sezonas sākumā LBL turnīrā startēja "VEF Juniors" komanda, kuru vadīja Nikolajs Mazurs, bet pārējos trijos turnīros startēja "VEF Rīga" vienība ar galveno treneri Rimu Kurtinaiti. Pagājušajā nedēļā Kurtinaitis amatu atstāja un viņa vietā stājās Butauts, bet LBL komanda vairs netiks nodalīta no lielās.

LBL turnīrā iepriekš šosezon abas komandas bija tikušās trīs reizes, divas uzvaras izcīnot vēl komandai, kuras nosaukums bija "VEF Juniors". Tomēr abu komandu pēdējā mačā pirms 11 dienām Liepājā ar 93:87 uzvarēja mājinieki. Tāpat abas vienības šosezon divas reizes tikās arī "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas regulārajā čempionātā, uzvaras pārsteidzoši dalot uz pusēm.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā turpinās saspringta cīņa par pirmajām piecām vietām. Līderpozīcijā ar 17 uzvarām 20 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet "Liepājas Lauvas" ar 16 uzvarām 25 mačos ir otrajā vietā, taču tāda pati uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī pagājušās sezonas čempionvienībai "Barons/O!Karte".

Ceturtajā vietā ar 14 panākumiem 22 cīņās seko "Valmieras" vienība, bet "VEF Rīga" komanda tikusi pie 13 uzvarām 22 spēlēs, kas tai pagaidām dod tikai piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!