Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" pirmdien, 12. martā, savā laukumā VTB Vienotās līgas spēlē ar 83:102 (24:24, 23:22, 21:30, 15:26) zaudēja turnīra favorītei Maskavas CSKA komandai, otrajā puslaikā izlaižot no rokām vadības grožus.

Latvijas klubs pēc puslaika bija vadībā ar 47:46, bet turpinājumā labāki bija CSKA spēlētāji, kuri trešajā ceturtdaļā pārņēma iniciatīvu, beigās svinot drošu uzvaru.

"VEF Rīga" pēc neveiksmīga sezonas sākuma Vienotajā līgā bija izcīnījusi četras uzvaras pēdējos piecos mačos, aizvadītajā ceturtdienā ar 87:83 pārspējot Igaunijas vadošo komandu Tallinas "Kalev/Cramo". Savukārt maskaviešiem šī bija septītā uzvara pēc kārtas.

"VEF Rīga" rindās 18 punktus guva Pols Kārters, 15 punktus pievienoja Kens Brauns, kamēr ar 13 punktiem izcēlās Alekss Peress, bet 11 punktus sameta Andris Misters. CSKA rindās ar 18 punktiem izcēlās Ņikita Kurbatovs, bet 17 punktus guva Korijs Higinss.

Spēle pirmajās divās ceturtdaļās visu laiku ritēja punkts punktā, CSKA komandai uz brīdi panākot vadību 12:8, bet pēc tam "VEF Rīga" komandai jau esot priekšā ar 22:19. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti 24:24, bet pēc 15 nospēlētām minūtēm mājinieki bija iedzinējos ar 38:41. Puslaika beigas rīdzinieki aizvadīja labāk, pēc diviem Mistera tālmetieniem panākot vadību, kuru noturēja arī līdz atpūtai.

Savukārt trešajā ceturtdaļā CSKA veica izrāvienu, panākot 56:47 savā labā, turpinājumā pārsvaru palielinot. Pēdējā ceturtdaļā viesi jau kontrolēja spēles gaitu, beigās svinot pārliecinošu uzvaru.

Panākumu sērija rīdziniekiem ļāva pakāpties uz devīto vietu kopvērtējumā, bet pēc šīs spēles "VEF Rīga" atkrita uz 10. vietu.

Vienotajā līgā līdere ar 14 uzvarām 15 mačos ir Kazaņas "Unics" komanda, bet Maskavas CSKA ir 16 panākumi 18 spēlēs; Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un Sanktpēterburgas "Zeņit" ir pa 12 uzvarām 16 mačos. Savukārt "VEF Rīga" ar piecām uzvarām 17 mačos ieņem desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!