Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" otro sezonu pēc kārtas un trešo reizi vēsturē spēlēs VTB Vienotās izslēgšanas turnīrā.

Rīdzinieki vietu "play-off" nodrošināja pēc tam, kad Minskas "Cmoki" ar latvieti Edmundu Valeiko treneru kolektīvā viesos ar rezultātu 76:83 (17:24, 21:29, 26:19, 12:11) zaudēja Sanktpēterburgas "Zeņit" basketbolistiem, tādējādi paliekot bez ceļazīmes uz izslēgšanas turnīru.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā "VEF Rīga", kas pamatturnīrā bija astotā, spēkosies ar ULEB Eirolīgas grandu Maskavas CSKA, kas sestdien nodrošināja uzvaru regulārajā čempionātā.

"VEF Rīga" klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau devīto sezonu pēc kārtas, bet izslēgšanas turnīram tā kvalificējusies 2013., 2017. un 2018.gadā. Pērn rīdzinieki ceturtdaļfināla sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 piekāpās "Zeņit" komandai, kamēr savā pirmajā izslēgšanas turnīrā 2013.gadā vispirms uzveica Astanas "Tigers" basketbolistus, bet ceturtdaļfinālā ar 0-3 piekāpās Maskavas apgabala "Himki" basketbolistiem.

Vienotās līgas kopvērtējuma galvgalī ar 22 uzvarām 24 spēlēs bija CSKA un Kazaņas "Unics" komandas, bet savstarpējās labāka bilance bija maskaviešiem, kuri līdz ar to uzvarējuši regulārajā čempionātā. Tālāk ar 17 panākumiem seko Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Savukārt "VEF Rīga" un "Cmoki" izcīnījušas pa astoņām uzvarām 24 mačos, bet labāka savstarpējo spēļu bilance ir Latvijas klubam.

Tikmēr Andreja Gražuļa pārstāvētā un Nikolaja Mazura trenētā Permas "Parma" ar septiņām uzvarām 24 mačos ir 11.vietā, kamēr pēdējā starp 13 vienībām ir Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej", kas izcīnījusi sešas uzvaras 24 dueļos.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!