Foto: F64

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas spēlēs viesos ar rezultātu 84:89 (20:15, 9:21, 26:27, 21:23, 8:13) pagarinājumā zaudēja Saratovas "Avtodor" komandai.

"VEF Rīga" ar septiņām uzvarām 21 spēlēs ieņem devīto vietu Vienotās līgas kopvērtējuma tabulā, bet tāda pati bilance ir pozīciju augstāk esošajai Permas "Parma" komandai. Tikmēr "Avtodor" ir sestā.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Pols Kārters, 16 punktus guva Mareks Mejeris, bet ar 13 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Kendriks Brauns.

Tikmēr "Avtodor" vienībā 28 punktus guva Brendans Freizers, bet 27 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Kotijam Klārkam.

Spēles pirmajās piecās minūtēs "VEF Rīga" iekrāja sešu punktu pārsvaru (10:4), ko nodrošināja Pola Kārtera astoņi punkti, seši no kuriem tika gūti aiz trīspunktu līnijas. Pirmo ceturtdaļu viesi noslēdza ar piecu punktu handikapu (20:15), bet otrās ceturtdaļas ievadā "Avtodor" basketbolisti sameta astoņus bezatbildes punktus, kā rezultātā pārņēma vadību - 23:20 mājinieku labā.

Ceturtdaļas turpinājumā Saratovas vienība neļāva rīdziniekiem pārņemt vadību, mača nogriežņa vidū panākot astoņu punktu pārsvaru (30:22). "VEF Rīga" komandai pretinieku pārsvaru izdevās sadeldēt uz pusi, bet pirmais puslaiks tika noslēgts ar septiņu punktu deficītu (29:36). Otrā puslaika sestajā minūtē "VEF Rīga" pietuvojās līdz mīnus vienam punktam (42:43), bet vadību izdevās pārņemt pāris minūtes vēlāk, kad Mareks Mejeris realizēja trejaci. Tiesa, "Avtodor" ātri atguva vadības grožus, ko zaudēja ceturkšņa beigās pēc Kristapa Janičenoka tālmetiena - 55:53 "VEF Rīga" labā.

Neveiksmīgs rīdziniekiem bija ceturtās ceturtdaļas sākums, kurā tika ielaisti 12 punkti pēc kārtas, kā rezultātā viesi nonāca iedzinējos ar desmit punktiem (55:65). Arī šoreiz "VEF Rīga" basketbolisti atspēlējās un 51 sekundi pirms finālsvilpes Mejeris ar "danku" panāca 71:72. Tāpat punkts komandas šķīra, kad Alekss Peress 20 sekundes pirms pamatlaika beigām pēc caurgājiena panāca 73:74.

"Avtodor" ar "sodiņiem" atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet piecas sekundes pirms finālsvilpes Peress ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu 77:77, līdz ar to komandām bija jāaizvada papildlaiks. Tā sākumā mājinieki ieguva četru punktu pārsvaru, taču Mejeris un Kendriks Brauns pārņēma vadību (81:80), bet vēlāk Kārters ar trejaci panāca jau plus divus punktus (84:82). Tiesa, atlikušajā pusotrā minūtē rīdzinieki pretinieku grozu neiekaroja un cieta zaudējumu ar 84:89.

Līdz Vienotās līgas regulārā čempionāta noslēgumam rīdziniekiem palikušas trīs spēles. Pēc viesošanās Saratovā nākamie divi mači būs mājās, kad 26.aprīlī Rīgā viesosies Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", bet 30.aprīlī paredzēts duelis pret "Astana" komandu. Savukārt pamatturnīrs 5.maijā tiks noslēgts viesos pret Minskas "Cmoki" basketbolistiem.

"VEF Rīga" un "Avtodor" komandu pirmā apļa duelī janvārī rīdzinieki mājās zaudēja ar 79:82.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!