Latvijas vicečempione "VEF Rīga" noslēdzošajā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pāreju dienā pastiprinājusi sastāvu ar vienu no "Ogre"/"Kumho Tyre" līderiem Gintu Antropu, pavēstījis klubs.

LBL klubi sastāvus drīkstēja papildināt līdz 28.februāra plkst.17. Tiesa, pēc tam katrs klubs vēl pa vienam spēlētājam drīkstēs pieteikt līdz 15.martam.

Vienošanās paredz, ka 34 gadus vecais Antrops, kurš spēlē uzbrucēja pozīcijā, rīdzinieku sastāvā būs līdz šīs sezonas beigām.

Līdz šim Antrops spēlēja citā LBL komandā "Ogre"/"Kumho Tyre", kur vietējā čempionātā 22 spēlēs viņam vidēji 10,8 punkti, 4,0 atlēkušās bumbas un 1,7 rezultatīvas piespēles. Savukārt 13 spēlēs "Triobet" Baltijas Basketbola līgā spēlētājam caurmērā 13,0 punkti, 4,3 atlēkušās bumbas un 2,4 rezultatīvas piespēles. Metiens no tālās distances tiek dēvēts kā viens no Antropa spēcīgākajiem ieročiem.

Antrops bija Ogres komandas šīs sezonas rezultatīvākais basketbolists.

"Antrops ir pieredzējis spēlētājs ar labu metienu. Piesaistījām viņu mūsu komandai, jo lūkojāmies pēc spēlētāja, kurš palīdzētu mūsu garajiem spēlētājiem un kurš būtu bīstams tieši no perimetra. Tā ir īpašība, ar ko ceram uzlabot mūsu spēli. Gaidām Gintu iesaistāmies mūsu treniņprocesā, lai panāktu sekmīgu un pēc iespējas ātrāku viņa integrāciju komandā, palīdzot sasniegt mūsu kopīgos mērķus," izteicās "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Savas karjeras laikā Antrops vairākas sezonas pavadījis arī Itālijā, bet pērn viņš spēlēja "Liepāja"/"Triobet" vienībā.

Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" savam sastāvam pieteikusi 32 gadus veco aizsargu Mareku Jureviču, kurš šīs komandas rindās spēlējis jau iepriekš, bet aizvadītajā sezonā Tirgumurešas "Mureš" vienības sastāvā kļuva par Rumānijas čempionu. Karjeras laikā basketbolists pārstāvējis arī Ukrainas, Itālijas un Francijas klubus.

Vēstīts, ka pirms tam "Jēkabpils" komanda noslēdzošajā pāreju dienā papildināja sastāvu ar lietuvieti Modestu Kumpi, kurš šajā vienībā pavadīja arī iepriekšējo sezonu.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 20 uzvarām 22 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar 11 uzvarām 13 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 15 uzvarām 23 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet "Barons kvartāls" un "Jēkabpils" vienībām ir attiecīgi 11 uzvaras 21 mačā un 12 panākumi 23 cīņās.

Sešinieku ar desmit panākumiem 23 dueļos noslēdz "Liepāja"/"Triobet", bet septītā ar deviņām uzvarām 22 cīņās ir "Ogre"/"Kumho Tyre" komanda, aiz kuras atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss", kas guvusi desmit uzvaras 25 mačos.

Vēl "Latvijas Universitāte" izcīnījusi piecas uzvaras 24 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Valka"/"Valga", kas guvusi trīs uzvaras 16 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!