Foto: F64

Pēc "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtās spēles "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis un "Valmiera"/ORDO vadītājs Roberts Štelmahers nebija pārāk runīgi.

Jau vēstīts, ka sērijas ceturtajā spēlē "VEF Rīga" ar rezultātu 82:77 pārspēja "Valmiera"/ORDO, sērijā līdz četrām uzvarām panākot izlīdzinājumu 2-2.

"Spēle bija grūta, kā jau izslēgšanas spēlēs ierasts. Šodien labāk iesaistījām uzbrukumā visu komandu, rezervisti veiksmīgi iesaistījās no soliņa, deva enerģiju, izcīnīja atlēkušās bumbas. Varam spēlēt labāk, un gatavosimies uz nākamo spēli. Jāuzlabo aizsardzība, viņi labi meta no groza apakšas. Uzbrukumā arī nekas nav ideāli, bet jāuzlabo aizsardzība.

Šajā spēlē veiksmīgi pēc ilgāka pārtraukuma "VEF Rīga" sastāvā iekļāvās Gilerme Rubio, gūstot 14 punktus, bet treneris nevēlējās atklāt, vai viņš paliks komandas sastāvā.

Tikmēr "VEF Rīga" rezultatīvākais spēlētājs Fransisko Kruss, kurš guva 25 punktus, sacīja: "Smaga spēle, jo viņi spēlē labi aizsardzībā un uzbrukumā. Mēs joprojām nenospēlējam savu labāko spēli, taču tagad mums jādomā par nākamo spēli. Šodien mēs labāk kustinājām bumbu un radās brīvi metieni, tāpēc izdevās realizēt tālmetienus."

Krusu pārāk nesatrauca fakts, ka "Arēnas Rīgas" tribīnēs aktīvāki ir skaļāki Valmieras komandas fani.

Tikmēr Štelmahers pārāk nepārdzīvoja šo zaudējumu, jo sērijā nekas nav beidzies.

"2-2. Nekas nav noticies," sacīja Štelmahers. "Bija lietas, ko neizdevās izpildīt. Ejam tālām."

"Krusa septiņi tālmetieni nedaudz mūs pārsteidza. Daži metieni bija brīvi, daži nē, bet aizsardzībā mums bija labāk jānospēlē. Par tiesnešiem neko nesaku, paši esam vainīgi, ka zaudējām. Aizsardzība izšķirs sērijas likteni. Rubio labi ienāca spēlē, taču mēs tāpat tikām atpakaļ spēlē."

"Neizpildījām spēles plānu, pieļāvām dažādas sīkās kļūdas un atļāvāmies vaļības, par ko "VEFs" mūs sodīja. Nevarēja gaidīt, ka viņi nāks un padosies," sacīja Dāvis Rozītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!