Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
„VEF Rīga” otrdien Eiropas kausa izcīņas G grupas spēlē „Arēnā Rīga” izcīnīja svarīgu uzvaru, ar 74:71 (23:23, 10:17, 27:14, 14:17) pārspējot Jeruzalemes „Hapoel”.

Pēc pirmās ceturtdaļas, kas izvērtās ļoti rezultatīva, rezultāts bija neizšķirts- 23:23, taču pēc pirmā puslaika vefieši zaudēja ar septiņu punktu pārsvaru.

Ļoti veiksmīgi rīdzinieki aizvadīja trešo trešdaļu, pārspējot „Hapoel” ar 13 punktu pārsvaru, taču ceturtajā ceturtdaļa līderos atkal izvirzījās jeruzalemieši, un tikai perioda beigās „VEF Rīga” sasparojās, noturot nelielo pāris punktu pārsvaru līdz spēles beigu signālam, un uzvarot „Hapoel” ar triju punktu pārsvaru – 74:71.

Rezultatīvākie „VEF Rīga” komandā šai spēlē bija Dairis Bertāns, kurš guva 20 punktus, 13 punkti Kristapa Janičenoka kontā. „Hapoel” laba 24 punktus guva Villijs Salomons, pa 14 punktiem guva Džeisons Ričs un Braiens Rendls.

Pirmajā spēlē Jeruzalemē „Hapoel” uzvarēja ar 91:78.

Pēc izcīnītās uzvaras pār G grupas līderiem „Hapoel” rīdzinieki tomēr saglabā izredzes iekļūt starp divām labākajām vienībām, kas iekļūs nākamajā kārtā. Lai to panāktu, atlikušajā Eiropas kausa izcīņas spēlē pret Čehijas „CEZ Nymbruk” 21. decembrī ir jāizcīna uzvara un jācer, ka Seviļjas „Cajasol” otrdien pieveic čehus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!