Foto: LETA

Latvijas čempiones basketbolā "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis pēc uzvaras VTB Vienotās līgas spēlē sestdien pauda lepnumu par spēlētājiem, sakot, ka panākums gūts ar komandas darbu.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" pirmdien veica lielisku atspēlēšanos VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta spēlē un ar rezultātu 77:73 izbraukumā pieveica Maskavas apgabala "Himki" komandai, kas sacenšas arī ULEB Eirolīgā.

Kaut trīs ceturtdaļas "VEF Rīga" rādīja pelēku sniegumu, ceturtajā ceturtdaļā sameta 12 punktus pēc kārtas, sākotnēji izlīdzinot rezultātu un pēc tam vairs pretiniekiem neļaujot atgūt iniciatīvu.

"Lepojos ar spēlētājiem, treneru štābu un katru komandas locekli. Mēs lieliski aizvadījām mača otro pusi, īpaši ceturto ceturtdaļu," pēc dueļa pauda Gailītis. "Spēlējām ar sirdīm, emocionāli un ar lielu pārliecību par saviem spēkiem. Šis bija komandas darbs un esmu ar to apmierināts."

"Es nedrīkstu komentēt tiesnešu darbu, bet par spēli man nav nekā sakāma," kodolīgs bija "Himki" galvenais treneris Georgis Barcoks, kurš ceturtajā ceturtdaļā izšķirošā brīdī nopelnīja tehnisko piezīmi par strīdēšanos ar tiesnešiem.

"VEF Rīga" uzvarēja trešajā Vienotās līgas spēlē pēc kārtas un panākusi izslēgšanas turnīra zonu.

Šosezon "Himki" vienība ar solīdiem rezultātiem sacenšas Eirolīgā, kur patlaban atrodas izslēgšanas turnīra zonā - 13 uzvaras 21 spēlē dod septīto vietu.

VTB Vienotajā līgā "Himki" bijušas nestabilas sekmes un janvāra sākumā "Himki", piemēram, Tallinā zaudēja vietējai "Kalev" vienībai. Tikmēr iepriekšējā mačā Eirolīgā tā piektdien Lietuvā ar 84:74 uzvarēja Kauņas "Žalgiris" komandu.

Pēc zaudējuma "Kalev" vienība paziņoja, ka visai komandai nogriezti 50% no janvāra algas. Vienības budžets mērāms desmitos miljonu dolāru.

Pirmā apļa mačā "VEF Rīga" savā laukumā kapitulēja "Himki" ar 64:104.

Vienotajā līgā līdere ar 12 uzvarām 13 mačos ir Kazaņas "Unics", kam ar 13 panākumiem 15 spēlēs seko Maskavas CSKA komanda, bet Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" tikusi pie 12 panākumiem 14 cīņās.

Tikmēr "Himki" ar septiņām uzvarām 14 mačos atkāpusies uz sesto pozīciju, bet "VEF Rīga" ar četriem panākumiem pacēlusies uz devīto pozīciju starp 13 vienībām un arī panākusi izslēgšanas turnīra zonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!