Foto: F64

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" 24. maijā gaidāmo VTB Vienotās līgas ceturtdaļfināla sērijas mājas spēli pret Maskavas CSKA rīkos Liepājā, jo "Arēna Rīga" šajā periodā nav pieejama, vēsta klubs.

Diemžēl nelaimīgas apstākļu sakritības dēļ Arēna Rīga ir aizņemta tajā laikā, kad paredzēta VTB Vienotās līgas "play-off" pirmās kārtas mājas spēle pret Maskavas CSKA," teica "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups. "Šis periods "Arēnas Rīga" kalendārā tika rezervēts ļoti sen – jau pagājušajā gadā, tāpēc objektīvu iemeslu dēļ spēli nevaram rīkot Rīgā. Toties esam gandarīti, ka kopā ar Liepājas domi un jaundibinātā Liepājas basketbola kluba palīdzību izdevies atrast risinājumu par CSKA uzņemšanu Liepājas Olimpiskajā centrā. Neskaitot Rīgu, vēl tikai Liepājā ir visa atbilstošā infrastruktūra, lai uzņemtu tāda līmeņa ciemiņus kā ilggadējo Eirolīgas "Final Four" vienību Maskavas CSKA. Ticam, ka šādas spēles norise Liepājā būs lieli sporta svētki, aizraujošs piedzīvojums un viens no šā gada lielākajiem vasaras pasākumiem šajā pilsētā. Turklāt Vefiņā ir vairāki spēlētāji ar saikni no Liepājas, ieskaitot komandas kapteini Mareku Mejeri, kuram tā būs vistiešākā atgriešanās savās mājās."

"Neskatoties uz to, ka šāds lēmums pieņemts pēkšņi, Liepājas puses profesionalitāte un mūsu kluba pieredze, rīkojot spēles dažādās Latvijas pilsētās, rod pārliecību un sniedz priekšnoteikumus, lai viss tiktu sarīkots pašā augstākajā līmenī," turpināja Jaunups. "Tajā pašā laikā šāda situācija aktualizē diskusiju par nepieciešamību pēc vēl vienas mūsdienīgas sporta spēļu arēnas Rīgā, jo ar esošo reizēm nepietiek. Piemēram, "Arēnas Rīga" aizņemtības dēļ hokejā "Dinamo Rīga" klubs savas oficiālās spēles ir rīkojis ārpus Rīgas, pagūstot viesoties arī Liepājā. Tas gan nav pārmetums "Arēnai Rīga", bet drīzāk norāda uz vajadzību pēc vēl vienas modernas halles, lai galvaspilsētā biežāk notiktu augstākā līmeņa sporta pasākumi."

"VEF Rīga" VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālu sēriju ar Maskavas CSKA sāks tieši ar spēli Liepājas Olimpiskajā centrā ceturtdien, 24. maijā, plkst.20:00. Pēc tam uz ceturtdaļfināla otro un trešo spēli sērija pārcelsies uz Maskavas CSKA laukumu. Otrā sērijas spēle svētdien, 27. maijā, plkst.19:00, trešā spēle – otrdien, 29. maijā, plkst.20:00. Maskavas CSKA tās būs pirmās spēles pēc dalības Eirolīgas "Final Four", kas no 18. līdz 20. maijam notiek Belgradā.

Tiesa, VTB līgas mājaslapā vēl tiek ziņots, ka sērija 24. maijā sāksies Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!