Foto: Liepāja

"Vega 1"/"Liepāja" basketbolistes sestdien, uzsākot jauno Latvijas un Igaunijas apvienotās sieviešu basketbola līgas čempionātu, savās mājās ar 65 punktu pārsvaru sagrāva Latvijas U-16 izlasi.

"Vega 1"/"Liepāja" svinēja uzvaru ar 100:35 (32:9, 22:6, 24:7, 22:13).

Uzvarētājām lietuviete Kriste Druskīte un Laura Audere guva pa 16 punktiem, bet komandas kapteine Kristīne Silarāja pievienoja 14 punktus.

Latvijas U-16 izlasē ar desmit punktiem izcēlās Daniela Smilgdrīva.

Jau pēc pirmā puslaika mājiniecēm bija iespaidīgs 54:15 pārsvars, kurš spēles otrajā daļā tika palielināts.

Gaidāmajā turnīrā pirmajā posmā piedalīsies desmit komandas, Latviju pārstāvot "TTT Juniorēm", "Latvijas Universitātei", U-16 izlasei, "TTT Rīgai", "Vega 1"/"Liepāja" un RSU/"Merks".

Tikmēr no dalības turnīrā atteicās trīskārtējā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempione "Cēsis".

LETA jau ziņoja, ka šīs sezonas Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola līgā ir mainīta izspēles sistēma, jo netiks izspēlēts finālturnīrs ar sešām komandām, tā vietā sezonas izskaņā būs finālčetrinieka sacensības.

Turnīrā piedalās desmit komandas. Sākotnēji tās savā starpā izspēlēs vienu apli, bet pēc tam labākās trīs savā starpā izspēlēs četrus riņķus, turklāt tām pievienosies arī Somijas čempionvienība Lāpenrantas "Catz". Savukārt pārējās septiņas vienības savā starpā cīnīsies divos apļos.

Pēc tam trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu finālturnīrā divu spēļu summā cīnīsies ap divām labākajām otrā ešelona vienībām. Savukārt spēcīgākās četras komandas nākamā gada 8. un 9.aprīlī spēkosies arī finālturnīrā, kas tiks aizvadīts "Elektrum" olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinās jau piekto sezonu pēc kārtas. Pērn tajā uzvarēja "TTT Rīga" basketbolistes, finālā pārspējot "Catz" komandu un triumfējot turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!