Foto: DELFI
Pie graujošas uzvaras Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēcīgākās grupas spēlē tikusi "Vega 1/Liepāja", kas savā laukumā ar 92:53 (20:13, 24:9, 24:15, 24:16) sagrāva Somijas čempiones Lāpenrantas "Catz".

Liepājnieču sastāvā 23 punktus iemeta Laura Audere, kamēr 17 punkti Sabīnei Lipei.

Mača pirmo sešu minūšu laikā "Vega 1/Liepāja" panāca jau 18:5, bet pirmo ceturksni izdevās noslēgt ar septiņu punktu pārsvaru (20:13). Tiesa, turpinājumā liepājnieces turpināja demonstrēt pārliecinošu sniegumu, pirmo puslaiku noslēdzot jau ar 22 punktu vadību (44:22). Arī atlikušajās 20 minūtēs mājinieces turpināja audzēt pārsvaru un izcīnīja graujošu uzvaru.

"Vega 1/Liepāja" komanda līdz šim pret "Catz" bija aizvadījusi sešas spēles, visās ciešot zaudējumus.

Spēcīgāko komandu grupā "TTT Rīga" kontā ir sešas uzvaras sešos mačos, "Catz" spēlētājas tikušas pie septiņiem panākumiem desmit cīņās, trīs uzvaras astoņos dueļos guvušas "Vega 1/Liepāja" spēlētājas, bet visos astoņos mačos zaudējušas RSU basketbolistes.

Svētdien tika aizvadīts mačs arī vājāko komandu grupā, kur "Latvijas Universitāte" (LU) izbraukumā ar 76:77 (24:25, 21:13, 8:11, 23:28) piekāpās "Tartu Universitātei".

LU sastāvā 2 punktus iemeta Liene Stalidzāne, bet 16 punktus pievienoja Ieva Stefānija Jundase.

Vēl 26 sekundes pirms beigām LU atradās vadībā ar 76:72, taču pretinieču veiksmes nākamajos uzbrukumos, iemetot tālmetienu un divpunktnieku, nodrošināja mājiniecēm uzvaru.

Vājāko komandu grupā, kur saglabāti pirmā posma rezultāti, vadībā ar 13 uzvarām 16 spēlēs ir Igaunijas čempiones Tallinas 1182 mantinieces "Media/Rapla", kam ar desmit uzvarām 15 cīņās seko "Tallinas Universitāte", bet pie desmit panākumiem 17 dueļos tikušas "TTT Rīga - Juniores" basketbolistes.

Vēl no Latvijas komandām LU ar trim uzvarām 17 spēlēs ir piektajā pozīcijā starp septiņām komandām, bet Latvijas U-16 izlase 16 dueļos tikusi pie diviem panākumiem un ir noslēdzošajā, septītajā, pozīcijā.

Pēc otrā posma trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu finālturnīrā divu spēļu summā cīnīsies ar divām labākajām otrā ešelona vienībām. Savukārt spēcīgākās četras komandas 8. un 9. aprīlī spēkosies finālturnīrā, kas tiks aizvadīts "Elektrum" Olimpiskajā centrā Rīgā.

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinās jau piekto reizi. Pērn tajā uzvarēja "TTT Rīga" basketbolistes, finālā pārspējot "Catz" komandu un triumfējot turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!