Foto: Romualds Vambuts no Tallinas
Latvijas vienība "Vega 1"/"Liepāja" svētdien kļuva par Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta bronzas godalgu ieguvēju.

Tallinā notiekošā sešu komandu finālturnīra duelī par trešo vietu liepājnieces ar 78:71 (22:22, 17:17, 18:10, 21:22) uzveica Igaunijas čempionvienību Tallinas 1182

Vēl ceturtās ceturtdaļas vidū liepājniecēm bija desmit punktu pārsvars (65:55), tomēr priekšpēdējā minūtē 1182 spēlētājas bija pietuvojušās jau līdz 65:67. Izšķirošos uzbrukumus gan Latvijas basketbolistes aizvadīja pārliecinoši un izcīnīja uzvaru.

Uzvarētājām ar 20 punktiem izcēlās Ilze Jākobsone, pa 15 punktiem pretinieču grozā sabēra Kristīna Petermane un Dita Rozemberga, kurai bija arī deviņas atlēkušās bumbas, bet ar 13 punktiem un astoņām bumbām zem groziem atzīmējās Kristīne Silarāja.

Savukārt 1182 rindās 24 punktus guva Pirgita Pī.

.

Vēlāk svētdien gaidāms arī sacensību fināls, kurā Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" spēlēs pret Somijas klubu Lāpenrantas "Catz". Sestdien pusfinālos "TTT Rīga" pārliecinoši ar 87:66 pārspēja 1182 komandu, bet "Catz" ar 75:55 pieveica "Vega 1"/"Liepāja" basketbolistes.

Jau ziņots, ka piektdien ceturtdaļfinālā "Vega 1"/"Liepāja" ar 60:55 uzvarēja RSU/"Merks" vienību, bet 1182 ar 75:58 uzvarēja vēl vienu Latvijas klubu "TTT Rīga-Juniores".

"TTT Rīga" un "Catz" kā pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz iekļuva pusfinālā.

Pērnā gada apvienotā čempionāta uzvarētājas "TTT Rīga" bija labākā šīs sezonas regulārā čempionāta komanda, izcīnot 20 uzvaras tikpat spēlēs. Labāko četriniekā tika arī "Catz", "Vega 1"/"Liepāja" un Tallinas 1182, nodrošinot ceļazīmi uz finālturnīru, bet "TTT Rīga-Juniores" un RSU/"Merks" finālturnīrā iekļuva pārspēlēs attiecīgi ar "Latvijas Universitāti" un "Tallinas Universitāti".

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā piedalījās 11 komandas - septiņas no Latvijas un četras no Igaunijas. Savukārt "Catz" basketbolistes pievienojās otrajā posmā.

Vēlāk šomēnes spēcīgākās valsts vienības sadalīs arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas medaļas. Pirmajos pusfināla mačos otrdien uzvaras guva "TTT Rīga", kas tiekas ar RSU/"Merks", un "Vega 1"/"Liepāja", kurām jāspēlē pret "TTT Rīga-Juniores" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!