Foto: F64
Zaudējumu FIBA Izaicinājuma kausa pirmās kārtas pēdējā spēlē otrdien piedzīvoja Latvijas komanda “Ventspils”, kas izbraukumā ar rezultātu 63:77 (22:20, 7:21, 21:23, 13:13) piekāpās Krievijas komandai “Ņižņij Novgorod”.

Šis zaudējums liedza “Ventspils” basketbolistiem ieņemt pirmo pozīciju D apakšgrupā.

“Ventspils” komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Sems Vilards, bet 11 punktus sameta Bojans Bakičs. Tikmēr Krievijas kluba labā 15 punktus guva Ernests Brēmers, bet 14 punkti Semjona Antonova kontā.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā un līdz pat pirmās ceturtdaļas priekšpēdējai minūtei bija neizšķirts, bet pie rezultāta 15:15 “Ventspils” veica nelielu izrāvienu (22:17). Tomēr ceturtdaļas izskaņā "Ņižņij Novgorod" spēja realizēt tālmetienu un panākt tikai divu punktu starpību.

Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki izdarīja piecu punktu izrāvienu, taču ventspilnieki atbildēja ar to pašu. Nākamajās minūtēs Krievijas vienība guva 16 bezatbildes punktus, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 29:41 par sliktu “Ventspilij”.

Otrajā puslaikā cīņas ritējums īsti nemainījās, tāpat kā rezultāta starpība, abām vienībām līdzvērtīgi gūstot punktus, bet pirms pēdējām desmit minūtēm viesi bija zaudētājos ar 50:64. Arī pēdējā ceturtdaļā ventspilniekiem neizdevās būtiski pietuvoties un viņiem šajā mačā nācās samierināties ar zaudējumu.

Līdz ar to D apakšgrupas kopvērtējumā pirmās divas vietas ar četrām uzvarām sešās spēlēs ieņēma "Ņižņij Novgorod" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!