Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "Ventspils" papildinājusi sastāvu ar amerikāņu uzbrucēju Džonatanu Erledžu, vēsta komanda.

Pašlaik 27 gadus vecais un 206 centimetrus garais basketbolists komandai pievienosies jau tuvākajās dienās, uzsākot gatavošanos jaunajai sezonai.

Erledžs basketbola prasmes ir slīpējis Nacionālās koledžu asociācijas (NCAA) čempionātā, bet profesionāļa karjeru viņš uzsāka 2015.gadā Šveicē, bet iepriekšējās divas sezonas viņš pavadīja Itālijas otrajā līgā. Aizvadītajā sezonā 32 mačos viņš šajā turnīrā vidēji iemeta 14 punktus un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem.

"Ar šī spēlētāja piesaisti mūsu komandas sastāva komplektācija turpinās. Esam priecīgi, ka Erledžs pievienoties tieši mūsu komanda, bet Ventspilī viņš ieradīsies jau nākamajā nedēļā," klubs citā tā valdes priekšsēdētāja Ralfa Pleinica teikto. "Vispusīgs basketbolists, kurš var spēlēt vairākās pozīcijās, kas arī ir viens no šīs sezonas komplektācijas vadmotīviem kopumā. Ceram, ka Erledžs būs lielisks komandas biedrs un krietns palīgs uzvaru kaldināšanā."

Kā norāda klubs, komandas sastāva komplektācija vēl turpinās. Šobrīd vienības sastāvu veido Ingus Jakovičs, Roberts Freimanis, Māris Gulbis, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš, Lauris Blaus, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Ronalds Zaķis, Rihards Lomažs, kā arī leģionāri Entonijs Bīns un jaunpienācējs Erledžs.

"Ventspils" aizvadītajā sezonā finālsērijā ar 4-2 pārspēja "VEF Rīga" vienību, nodrošinot desmito Latvijas čempiontitulu.

Ventspilnieki trešo sezonu pēc kārtas spēlēs arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupā. Komandai A apakšgrupā tika ielozētā Bandirmas "Banvit" no Turcijas, Avelīno "Sidigas" no Itālijas, Ludvigsburgas "MHP Riesen" no Vācijas, "Le Mans" no Francijas un Vloclavekas "Anwil" no Polijas, bet vēl divas vienības pievienosies pēc trim kvalifikācijas kārtām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!