Foto: F64
Soli tuvāk FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālam otrdien spēra Latvijas basketbola vicečempioni "Ventspils", kas TOP 16 etapa ceturtajā spēlē otrajā puslaikā salauza Somijas komandu Joensū "Kataja" un uzvarēja ar 75:61 (20:24, 10:12, 25:9, 20:16).

"Ventspils" labā 21 punktu guva Donalds Simss, 13 punktus - Artūrs Bērziņš, bet 10 punktus - Sandis Valters. Viesiem pa 12 punktiem guva Anti Kanervo un Džonels Smits.

Pirmais puslaiks

Mačs iesākās līdzvērtīgi – abas komandas pakāpeniski palielināja savu punktu ražu, nevienam no neesot priekšā vairāk kā par trīs punktiem, vēsta "Ventspils" mājaslapa internetā. Šāds spēles ritējums turpinājās līdz pat pirmā ceturkšņa beigām, kad pēdējā minūtē Kanervo un Koulmens guva četrus punktus, un pirmo ceturtdaļu viesi noslēdza ar +4 (24:20).

Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki gandrīz izlīdzināja rezultātu, tomēr Virtanens un Smits atbildēja ar septiņiem ačiem, un viesiem jau +8 (31:23). Mazrezultatīvā ceturtdaļā ventspilnieki būtiski mainīt rezultāta starpību nespēja, un pēc pirmā puslaika viesi vadībā ar +6 (36:30). Mājinieku rindās labākie bija Bērziņš un Simss ar septiņiem punktiem, savukārt somu komandas rindās tikpat sameta Anti Kanervo.

Otrais puslaiks

Otro puslaiku ventspilnieki iesāka lieliski – ar septiņu punktu izrāvienu. Pēc minūtes pārtraukuma spēle izlīdzinājās, lai gan mājinieki acīm redzami centās palielināt savu pārsvaru. Nepilnas četras minūtes līdz ceturkšņa beigām ventspilnieki bija tikai divu punktu vadībā, bet tad Simsa, Bērziņa un Kempbela pūlēm panāca +12. Tikai Virtanena metiens sekundi līdz beigām pārtrauca ventspilnieku ofensīvu (55:45).

Ceturtajā ceturtdaļā ventspilnieki turpināja dominēt laukumā, pretiniekiem nespējot atrast pretargumentus abās laukuma pusēs. Lai gan epizodiski somiem izdevās gūt punktus, līdz ceturkšņa vidum mājinieki iekrāja 16 punktu pārsvaru (69:53). Ceturtdaļas otrajā pusē viesi spēja nedaudz vairāk pretoties, tomēr mača iznākums no tā būtiski nemainījās – ventspilnieki izcīnīja uzvaru ar 75:61.

Ventspilniekiem tā bija otrā uzvara četrās spēlēs. Turnīra otrā posma I apakšgrupas kopvērtējumā "Ventspils" ieņem trešo vietu, bet ar labām cerībām iekļūt ceturtdaļfinālā. Atlikušās divas FIBA Izaicinājuma kausa I apakšgrupas spēles ventspilniekiem būs jāaizvada izbraukumā, pirmajā no tām jau pēc nedēļas viesojoties pie grupas līderiem "Pinar Karsiyaka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!