Foto: F64

Pie pārliecinošas uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta cīņā sestdien tika valsts čempioni "Ventspils", kuri savā laukumā ar 86:51 (26:12, 26:12, 19:11, 15:16) sagrāva šīs sezonas pastarīti "Latvijas Universitāti" (LU).

Latvijas čempioni jau ar mača pirmajām minūtēm ņēma iniciatīvu savās rokās un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 14 punktu pārsvaru - 26:12. Cīņas turpinājumā LU basketbolistiem tā arī neizdevās apturēt ventspilniekus ceļā uz viņu kārtējo panākumu.

"Ventspils" sastāvā šajā mačā rezultatīvākais bija Māris Gulbis, kurš iemeta 16 punktus, bet par punktu mazāk iemeta Trojs Bārnīss. Savukārt LU komandā 18 punktus guva Ingars Aizpurs.

Ventspilnieki šīs sezonas LBL turnīrā līdz šim aizvadījuši astoņas spēles, tiekot pie septiņiem panākumiem, kamēr LU basketbolistiem izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru 12 mačos, lai gan vēl 30.novembrī rīdzinieki sagādāja pārsteigumu un apspēlēja "Valmieru".

Vēlāk sestdien pārmaiņas piedzīvojusī "Barons"/LDz komanda savā laukumā Mārupes sporta centrā uzņems šosezon veiksmīgi spēlējošo "Liepāja"/"Triobet" vienību.

Šonedēļ "Barons"/LDz komandu pameta pieredzējušais saspēles vadītājs Kristaps Valters, kurš karjeru nolēmis turpināt Turcijā. Bez viņa Rīgas komanda trešdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā pieveica Pasvāles "Pieno žvaigzdes" basketbolistus no Lietuvas (74:73), izcilu sniegumu demonstrējot Kasparam Kambalam, kurš guva 29 punktus.

Pirms pagājušajā nedēļa piedzīvotā zaudējuma pret "Ventspils" komandu "Barons"/LDz basketbolisti bija izcīnījuši sešas uzvaras pēc kārtas. Šī sērija sākās tieši pēc neveiksmes pret Liepājas vienību - abi klubi savā starpā tikās 8.oktobrī, kad kurzemnieki bija pārāki ar 75:67. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" šobrīd izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas, turklāt 15.novembrī tika pārspēta arī čempionvienība "Ventspils".

Trešajā sestdienas mačā "Valmiera" savā laukumā uzņems pagājušās sezonas pārsteiguma autori "Jūrmalu"/"Fēnikss".

Valmieriešiem pagaidām pārāk labi nesokas, jo piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas, turklāt šosezon gūtas tikai trīs uzvaras. Tikmēr jūrmalnieki izcīnījuši jau septiņas uzvaras pēc kārtas. Pēdējo reizi viņi zaudējumu cieta 11.oktobrī.

Abas komandas savā starpā tikās oktobra beigās, kad uzvaru ar 71:63 izcīnīja "Jūrmala"/"Fēnikss".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar divās spēlēs izcīnītiem diviem panākumiem atrodas Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", kamēr valsts čempioni "Ventspils" ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir otrie. "Liepāja"/"Triobet" ar desmit panākumiem 12 mačos ieņem trešo vietu, bet ar astoņām uzvarām seko "Jūrmala"/"Fēnikss", bet septiņi panākumi desmit mačos ir "Barons"/LDz. Tikmēr "Jēkabpils" tikusi pie tikpat panākumiem 11 cīņās.

"Jelgava" ar četrām uzvarām 12 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir trīs panākumi 11 cīņās. Tikmēr "Saldus" un LU kontā ir pa vienam panākumam attiecīgi 11 un 12 spēlēs.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!