Foto: Publicitātes foto

Zaudējumu pārbaudes spēlē pirmdien piedzīvoja pēdējo sezonu Latvijas otrā spēcīgākā basketbola komanda "Ventspils".

Savās mājās notikušajā cīņā ventspilnieki ar rezultātu 77:85 piekāpās Ukrainas komandai "Odessa".

Rezultatīvākais Latvijas vienībā ar 15 gūtajiem punktiem bija Ronalds Zaķis, bet 14 punktus pievienoja Artjoms Butjankovs, turklāt viņi abi arī izcīnīja pa sešām atlēkušajām bumbām.

Savukārt ar 12 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās amerikānis Lorenco Viljamss, bet 11 punktus pievienoja Sandis Valters.

Iepriekš pārbaudes spēlēs pirms jaunās sezonas "Ventspils" komanda divreiz uzvarēja Kazahstānas klubu "Kapshagay", kā arī ar 82:87 piekāpās latviešu speciālista Kārļa Muižnieka trenētajam Ukrainas klubam Južnijas "Himik", kurā nākamajā sezonā spēlēs Latvijas izlases basketbolists Rolands Freimanis.

Savukārt pagājušajā ceturtdienā ventspilnieki ar 83:71 pārspēja Kazahstānas vicečempionus Atirau "Barsi".

Kā ziņots, pārbaudes spēlēs kājas lūzumā iedzīvojies Mārtiņš Laksa, kurš ierindā varētu atgriezties vien ap gadu miju.

Jaunajā sezonā komandas pamatsastāvu veidos Akselis Vairogs, Sandis Valters, Māetiņš Laksa, Ronalds Zaķis, Dāvis Lejasmeiers, Jānis Timma, kā arī jaunpienācēji Māris Gulbis, Lorenco Viljamss, Kristofers Feibers un Artjoms Butjankovs. Savukārt par vietu pamatsastāvā cīnīsies Andrejs Gražulis, Ervīns Jonāts, Dāvis Čoders, Toms Leimanis, Edgars Štelmahers un Iļja Gromovs.

Pirmos oficiālos mačus "Ventspils" aizvadīs 28. un 29.septembrī Ķēdaiņu jaunajā basketbola zālē, kad piedalīsies Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņā. Šī turnīra pusfinālā Latvijas klubs spēkosies ar Igaunijas vicečempioniem TU/"Rock".

Pagājušās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā "VEF Rīga" ar rezultātu 4-1 uzvarēja "Ventspils" komandu, čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!