Foto: DELFI

Latvijas komanda "Ventspils" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā turnīra priekšpēdējā mačā piektdien savā laukumā ar rezultātu 93:66 (27:21, 23:8, 27:16, 16:21) sagrāva Atirau "Barsi" vienību no Kazahstānas, svinot devīto panākumu sacensībās.

Vadībā ventspilnieki atradās visu spēli, sākot jau no pirmās minūtes.

Latvijas kluba labā 18 punktus guva Jānis Timma, pa 12 punktiem iekrāja Mārtiņš Laksa un Artūrs Bērziņš, bet pie 11 punktiem tika Ronalds Zaķis un Dāvis Lejasmeiers.

Punktus šajā spēlē guva visi "Ventspils" basketbolisti, izņemot jauno Ervīnu Jonātu. Laukumā šajā spēlē nedevās Sandis Valters, kurš atlabst pēc slimības, kā arī Akselis Vairogs un Andrejs Gražulis.

Viesu komandas rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija amerikānis Fredriks Zembelists.

"Ventspils" komanda uzvarējusi visās deviņās aizvadītajās spēlēs un nodrošinājusi pirmo vietu A apakšgrupā. Tikmēr "Barsi" basketbolisti izcīnījuši četrus panākumus astoņās cīņās un ieņem trešo vietu grupā.

Iepriekšējo spēli Kazahstānas klubs aizvadīja pagājušajā nedēļā, kad ar ar rezultātu 93:88 izbraukumā uzvarēja Igaunijas vienību "Rapla". Šis panākums nodrošināja Atirau pilsētas komandai dalību turnīra nākamajā posmā, kuram iepriekš kvalificējušies arī ventspilnieki.

Tikmēr "Ventspils" iepriekšējo BBL spēli aizvadīja 1.decembrī, kas savā laukumā ar 76:57 arī uzvarēja "Rapla" vienību no Igaunijas.

Latvijas klubam šajā turnīra posmā atlikusi vēl viena spēle, kad svētdien atkārtoti tiks uzņemti "Barsi" basketbolisti.

BBL turnīrā Latviju šosezon pārstāv arī "Barons kvartāls", "Jelgava", "Liepāja"/"Triobet" un "Valmiera". No šīm vienībām vienīgi "Liepāja"/"Triobet" nespēlēs nākamajā kārtā, bet "Barons kvartāls" liktenis izšķirsies sestdien.

Šosezon BBL cīnās 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot "TOP 16" turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām, kas notiks divos apļos, sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!