Foto: DELFI.ee
"Ventspils" basketbolistiem no Igaunijas tomēr neizdevās atvest divas uzvaras, jo panākumam Tartu sekoja neveiksme Tallinā - Baltijas basketbola līgas (BBL) mačā ventspilnieki ar 63:69 zaudēja Armanda Šķēles pārstāvētajam "Kalev/Cramo".

Līdz ar to igauņi ventspilniekus arī apsteiguši BBL turnīra tabulā, informē "Ventspils" mājaslapa internetā.

Spēli krietni labāk sāka mājinieki, ātri vien iekārtojoties ērtā vadībā (11:3), bet viesi pirmajās desmit minūtēs uzbrukumu uztaustīt tā arī nespēja. Garām lidoja metieni no dažādām distancēm, kamēr igauņu kluba spēlētāji uzbruka ļoti precīzi, pirmajā ceturtdaļā metot garām vien četrus metienus. Loģiski arī izskatījās skaitļi uz tablo – 20:10 ″Kalev″ labā.


Pēc īsās atpūtas Gundara Vētras komanda sāka ar četriem punktiem pēc kārtas, bet mājinieki lika pretī piecus un varēja atrauties vēl vairāk, taču šoreiz patraucēja pašu kļūdas. Līdz ceturtdaļas vidum viesu spēle tā ari neuzlabojās, turklāt problēmas bija ne tikai aizsardzībā (ielaisti jau 30 punkti), bet arī uzbrukumā – tikai 5 precīzi metieni no spēles, turklāt 4 no tiem Todam Abernetijam. Diemžēl labāk nekļuva. Pēc pirmā puslaika 26:41 un vairāki kilogrami vielas pārdomām.

No spēles trāpīti vien astoņi metieni, turklāt štata snaiperi Jangs un Grejs, kā ari jauniesauktais Diane bija palikuši tukšā. Par desmit bumbām zaudēta cīņa pie groziem, mazāk piespēļu, vairāk piezīmju. Tāds bija pirmā puslaika rezumē...

Kārtīgi parunājuši ģērbtuvēs, ventspilnieki maču jau atsāka krietni labāk. Lai arī uzreiz sadzīt sāncenšus neizdevās, tomēr piebremzēt tos izdevās gan un arī pašiem pielabot uzbrukumu. ″Kalev″ spēlētāji ceturtdaļā guva tikai deviņus punktus, bet BK ″Ventspils″ ar 16, pietuvojoties līdz 42:50.

Pakaļdzīšanās kurzemnieki turpināja arī pēdējās ceturtdaļas sākumā, ar agresīvu aizsardzību piespiežot igauņiem kļūdīties. Diemžēl panākt lūzumu mačā nesanāca un pēc četrās minūtēm Vētra pieprasīja minūtes pārtraukumu, jo ″Kalev″ jau atkal attālinājās – 58:47. Pēc minūtes pārtraukuma pamatīgi par galveno vilcēju uzbrukumā kļuva Mārtiņš Meiers, taču jaunais centrs cik daudz sadarīja, tik arī izgāza, īsā laikā trīs reizes uzraujoties uz Bambas Folla blokiem.

Ventiņi cīnījās līdz mača beigām, taču pārāk daudz bija izgāzts pirmajā puslaikā un visu savākt. 10 sekundes līdz spēles beigās komandas šķīra četri punkti, bet brīnumainu izglābšanos noorganizēt neizdevās. Tallinā neveiksme 63:69, kas komandai bija sestā 12 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!