Foto: F64

Otrdien, 12. novembrī, FIBA Izaicinājuma kausa jaunās sezonas pirmo maču savu līdzjutēju priekšā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas uzņems labi zināmo "Sodertalje Kings" komandu, kas, gluži tāpat, kā ventspilnieki, turnīru sāka ar uzvaru, informē "Ventspils".

Spēles sākums pulksten 19:00.

Ar šī brīža Zviedrijas čempioniem ventspilnieki FIBA Izaicinājuma kausa pirmajā posmā tikās arī pagājušajā sezonā, kad izcīnīja divas uzvaras, tiesa, maču scenāriji krietni atšķīrās. Viesos mūsējie ļoti labi sāka, bet tad pamatīgi nobremzēja un galu galā izcīnīja minimālu uzvaru 82:80, bet varēja arī zaudēt. Savukārt Ventspilī sāncenšiem tika pārskriets pāri vienā elpas vilcienā, izcīnot uzvaru 90:56 un aizšķērsojot sāncenšiem ceļu uz turnīra nākamo posmu.

Šo sezonu abas komandas sākušas ar panākumiem, tiesa, zviedru "karaļi" to izcīnīja savā laukumā, bet ventspilnieki dramatiskā mačā uzvarēja viesos. "Sodertalje Kings" uzņēma turnīra debitantus, Austrijas čempionus "Zepter Vienna", kas prata intrigu saglabāt faktiski līdz mača izskaņai. Mājinieki pirmajā ceturtdaļā ieguva septiņu punktu pārsvaru, taču viesiem nākamajās desmit minūtēs gandrīz visus mīnusus izdevās dzēst – pēc pirmā puslaika Vīnes klubs bija iedzinējos 39:42. Lai gan mājinieki visu laiku turējās it kā drošā vadībā, viesiem laiku pa laikam izdevās pietuvoties, tāpēc gluži komfortabli "Kings" basketbolisti justies nevarēja. Uzvar gan sanāca visai pārliecinoša – 82:73.

Lielisku maču aizvadīja horvāts Tonijs Bizača, kurš, ar augstu precizitāti realizējot metienus, guva 21 punktu, 16 punkti un septiņas rezultatīvās piespēles amerikānism Džonam Robersonam, bet lietuviešu leģionārs Mants Griškens guva 14 punktus un izcīnīja astoņas bumbas pie groziem. Vēl zviedru aizsargs Martins Palmdāls izcēlās ar 15 punktiem.

Ventspilnieki jauno Eiropas sezonu sāka ar maču Tartu, kas izvērsās gaidīti spraigi, tomēr scenārijs bija pamatīgi sapiņķerēts. Vēl 12 minūtes līdz spēles beigām viesi bija iedzinējos ar 17 punktu deficītu, taču sekoja izrāviens 14:3, kas visu mačā sagrieza kājām gaisā. Izšķirošās ceturtdaļas otrajā pusē BL "Ventspils" guva 13 punktus pēc kārtas, panākot jau septiņu punktu pārsvaru, bet vadību, lai arī ar piedzīvojumiem, izdevās nosargāt līdz mača beigām – uzvara 66:65. 19 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Ronalda Zaķa rēķinā, Sandis Valters guva 16, bet Jānis Timma izcēlās ar 15 punktiem, deviņām bumbām pie groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Lai gan turnīrs ir tikai sācies, tā izspēles sistēma ir tāda, ka komandām faktiski nav tiesību kļūdīties, sevišķi jau savā laukumā, jo no katras grupas nākamajā posmā iekļūst vien divas labākās. Tāpēc ventspilnieku mačs ar Zviedrijas čempioniem būs divtik svarīgs. Galu galā, komanda, kas uzvarēs šajā mačā, pēc divām kārtām būs vienīgā grupas līdere, kas varētu būt svarīgi psiholoģiskā ziņā un ne tikai. Skaidrs, ka pēc otrās kārtas divām komandām būs pa vienai uzvarai, vienai divi zaudējumi, bet līderiem - divi panākumi. Protams, neviena no komandām neko vēl nebūs ieguvusi vai zaudējusi un tomēr labāk atrasties visas šīs gūzmas augšpusē.

Mača sākums, kā ierasts Ventspilī, pulksten 19, bet pirms tā paredzēta arī kāda īpaša sveikšana - Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs sveiks Ventspils jaunos basketbolistus par panākumiem Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!