Foto: F64

Pieredzējušais "Ventspils" komandas kapteinis Kristaps Janičenoks pēc svētdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas otrajā spēlē piedzīvotā zaudējuma pret "VEF Rīga" komandu skarbi kritizēja mača tiesnešus.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" svētdien LBL fināla otrajā spēlē ar 84:76 (19:23, 18:16, 20:13, 27:24) uzveica "Ventspili", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0.

"Apsveicu "VEF Rīga" ar uzvaru. Jā, šī bija līdzīgāka spēle nekā pirmā. Lai man LBL liek sodu, bet uzskatu, ka "VEF Rīga" komandai maču uzvarēt palīdzēja tiesneši. Ja viņi var pēc atsevišķām epizodēm skatīties video, lai viņi skatās arī pēc tādiem sodiem, kur spēlētāji bļauj un krīt zemē, bet pēc trim sekundēm ir jau atkal piecēlušies. Tas nav patīkami, bet nekādā veidā nemazina "VEF Rīga" spēku un organizētību uzbrukumā," sarunā ar Latvijas Televīziju sacīja Janičenoks.

"Nākamajā spēlē cīnīsimies un gaidīsim atpakaļ [Latvijas vadošo tiesnesi] Oļegu Latiševu," pauda Janičenoks.

Šīs sērijas nākamie divi mači otrdien un ceturtdien notiks "Arēnā Rīga".

Pirmajā finālspēlē pārliecinošu uzvaru ar 76:66 viesos piektdien izcīnīja "VEF Rīga".

"VEF Rīga" un "Ventspils" finālā tiekas sesto reizi pēdējo septiņu gadu laikā. Iepriekšējās piecās finālsērijās labāk veicies rīdziniekiem, kuri ieguvuši četrus titulus. Zīmīgi, ka visās finālsērijās piedalījies Janičenoks, vispirms pārstāvot "VEF Rīga", bet kopš 2014.gada - "Ventspili".

Kā regulārā turnīra spēcīgākās komandas abas vienības LBL izslēgšanas turnīru uzsāka no pusfināla, kur pirmās vietas ieguvēja "Ventspils" ar 3-0 uzvarēja "Barons kvartāls", bet "VEF Rīga" pērnās sezonas finālistu duelī ar tādu pašu rezultātu uzvarēja "Valmieru"/ORDO. Ventspilnieki pusfinālu noslēdza 10.maijā, bet "VEF Rīga" trīs dienas vēlāk. "VEF Rīga" pirms tam vēl piedalījās VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālā, kur sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 piekāpās bijušā rīdzinieka un ventspilnieka Jāņa Timmas pārstāvētajai Sanktpēterburgas "Zeņit".

Regulārajā turnīrā abas komandas tikās divas reizes, abos mačos uzvarot "Ventspilij". Janvāra vidū ventspilnieki savā laukumā vinnēja ar 81:73, bet marta sākumā emocionālā mačā Kurzemes klubs viesos bija pārāks ar 80:77.

Finālsērijās abas komandas spēkojušās 30 reizes, 19 uzvaras izcīnot "VEF Rīga" komandai, bet 11 - "Ventspilij".

"Ventspils" Latvijas meistarsacīkstēs triumfējusi deviņas reizes - no 2000. līdz 2006.gadam, 2009. un 2014.gadā. Savukārt "VEF Rīga" komandai ir četri tituli, kuri izcīnīti no 2011. līdz 2013.gadam, kā arī aizpērn.

Tikmēr bronzas sērijā līdz trim uzvarām "Barons kvartāls" ir vadībā 2-1 pret pērnās sezonas čempioni "Valmieru"/ORDO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!