Foto: F64
Latvijas basketbola klubs “Ventspils” 2011.gada izskaņā no vienības sastāva atlaida Melnkalnē dzimušo Bojanu Bakiču, bet noslēdza līgumu ar amerikāņu uzbrucēju Mamadi Diani, vēsta komandas oficiālā mājaslapa internetā.

196 cm garais un 25 gadus vecais Diane Ventspilī ieradās 30.decembrī un jau aizvadījis vairākus treniņus kopā ar savu jauno komandu.

Diane līdz šim spēlēja Slovākijas komandā Nitras “Bemaco Spu”, kura arī piedalījās FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā, bet vienībai neizdevās izkļūt no savas apakšgrupas, zaudējot piecās no sešām spēlēm. Eiropas Izaicinājuma kausā Diane vidēji spēlē laukumā pavadīja 26 minūtes, guvis 18 punktus, izcīnīja divas atlekušās bumbas un divas reizes rezultatīvi piespēlēja. Viņš ir spēlējis arī pret “Ventspils” nākamās kārtas pretinieci Vācijas klubu „EWE Baskets”, laukumā pavadot 30 minūtes un gūstot 18 punktus.

Tikmēr Bakičs astoņās FIBA Eiropas izaicinājuma kausa spēlēs vidēji guva 9,9 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,9 rezultatīvas piespēles.

“Pēc Jāņa Strēlnieka aizbraukšanas un Toda Abernetija atbraukšanas mēs nonācām pie secinājuma, ka mums jāveic papildus korekcijas komandas komplektācijā un Bojana Bakiča vietā jālūkojas pēc savādāka ampluā spēlētāja,” teica “Ventspils” galvenais treneris Gundars Vētra. “Mums nav nekādas pretenzijas pret Bojanu kā pret spēlētāju. Varbūt viņam neizdevās parādīts savu vislabāko sniegumu mūsu komandā, bet paldies par laiku, ko viņš pavadīja mūsu komandā un palīdzēja izcīnīt uzvaras, kā arī par to, ka bija labs komandas biedrs. Tomēr mums bija jāizdara secinājumi, un šīs izmaiņas komandas sastāvā jāveic. Tieši tāpēc tika pieņemts lēmums atvest Mamadi Diani.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!