Foto: F64

Vicečempione "Ventspils" piektdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē izbraukumā mača otrajā puslaikā salauza "Valka"/"Valga" komandas pretestību, spēles izskaņā svinot uzvaru ar 94:76 (25:30, 23:18, 23:13, 23:15).

"Ventspils" sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija amerikānis Damjērs Pits, 16 sameta Kristaps Janičenoks, 14 pievienoja Žanis Peiners, 12 punkti un 14 izcīnītas atlēkušās bumbas amerikāņa Alana Viginsa kontā, bet 11 punkti Mārim Gulbim.

"Valka"/"Valga" rindās Jurijs Aleksejevs guva 25 punktus, igaunis Kristo Sāge sameta 22 punktus, bet Edgars Krūmiņš sameta 24 punktus.

Pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts - 48:48, taču trešajā ceturtdaļā "Ventspils" veica astoņu punktu izrāvienu, no kuriem sešus punktus sameta Peiners. Vara Krūmiņa trenētā "Valka"/"Valga" samazināja starpību līdz viena precīza metiena tiesai, taču pēc Peinera diviem precīziem soda metieniem trešās ceturtdaļas beigās ventspilnieku pārsvars bija desmit punkti. Ceturtās ceturtdaļas sākumā Peiners turpināja krāt punktus, viņam pievienojās arī Janičenoks, tādējādi "Ventspils" turpinājumā pārliecinoši noturēja vadības grožus līdz mača beigām.

Kā zināms, "Ventspils" savu iepriekšējo maču aizvadīja otrdien, kad FIBA Eiropas kausa otrā posma ceturtajā spēlē savā laukumā ar 72:69 pārspēja vienu no labākajām VTB Vienotās līgas komandām un Čehijas čempionvienību Nimburkas ČEZ. Latvijas vicečempioni pašlaik ir labā pozīcijā, lai sasniegtu FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālu.

Savukārt savā iepriekšējā LBL spēlē "Ventspils" pagājušajā nedēļas nogalē negaidīti ar 83:87 pagarinājumā piekāpās "Valmiera"/ORDO komandai, kuras galvenā trenera amatā debitēja iepriekš ventspilniekus vadījušais Roberts Štelmahers.

LBL turnīra tabulā līderi ar 16 uzvarām 19 mačos joprojām ir "Ventspils" basketbolisti, bet ar deviņiem panākumiem 11 mačos seko "VEF Rīga". Savukārt pa 13 uzvarām 18 cīņās guvušas "Liepāja"/"Triobet" un "Valmiera"/ORDO.

Ar desmit panākumiem 18 mačos piektajā vietā atrodas "Jēkabpils". Pie pieciem panākumiem 11 spēlēs tikusi "Valka"/"Valga", kamēr deviņas uzvaras 18 dueļos ir "Jūrmala"/"Fēnikss" rēķinā. Tikmēr astoto vietu ar septiņām uzvarām 19 spēlēs ieņem "Jelgava", bet pieci panākumi ir "Barons"/LDz. Priekšpēdējā ar četrām uzvarām 19 cīņās ir LU, bet turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Kumho Tyre", kam trīs uzvaras.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!