Foto: LETA

Pērnās sezonas bronzas medaļas laureāte "Ventspils" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 119:70 (34:14, 24:18, 25:20, 36:18) sagrāva vienu no sacensību pastarītēm "Valka"/"Valga".

Ventspilniekiem šis bija zīmīgs mačs, jo pēc nepilna mēneša prombūtnes komandas galvenā trenera pienākumus atkal pildīja Kārlis Muižnieks, kuram janvārī to liedza darīt veselības problēmas. Viņa vietu pa šo laiku ieņēma Gints Fogels, kura vadībā Kurzemes klubs sešos mačos izcīnīja trīs uzvaras.

Uzvarētājiem ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Ingus Jakovičs, 18 punkti Villijam Dīnam, pa 16 sameta Aigars Šķēle un Toms Leimanis, 15 punktus guva Artis Ate, bet ar 13 atzīmējās Māris Gulbis.

Tikmēr viesiem ar 22 punktiem izcēlās Ivars Rihards Žvīgurs, 18 punkti Sandim Silavam, bet 15 punktus sameta Reinis Strupovičs.

Ventspilnieki šo spēli iesāka ar astoņiem bezatbildes punktiem, arī turpmākajā mača gaitā apliecinot savu favorītu statusu un izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 119:70.

"Ventspils" ar Latvijas–Igaunijas robežkomandu šosezon bija sacentusies vienu reizi, kad rudenī graujošu uzvaru viesos ar 96:65 izcīnīja Kurzemes vienība. LBL čempionātā "Valka"/"Valga" basketbolisti piedzīvojuši piecas neveiksmes pēc kārtas.

Citā LBL spēlē valsts čempione "Valmiera"/ORDO viesos ar 78:60 (24:11, 27:7, 16:16, 11:26) pārspēja turnīra pastarīti "Latvijas Universitāti".

Valmieriešiem ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Artūrs Bērziņš, kurš nupat kā atzīts par LBL janvāra vērtīgāko spēlētāju. Tikmēr pa 11 punktiem sameta Haralds Kārlis un Lauris Blaus.

Studentiem rezultatīvākais bija Renārs Birkāns, kurš iemeta 14 punktus, bet par diviem punktiem mazāk Ričardam Melderim.

Valmierieši šobrīd vietējā čempionātā guvuši jau astoņas uzvaras pēc kārtas, turklāt iepriekšējā mačā ar 97:95 pagarinājumā tika pieveikta līdere "Ventspils".

Vēl vienā LBL mačā "Ogre"/"Kumho Tyre" viesos ar 82:71 (19:25, 15:15, 20:19, 28:12) pārspēja "Liepāja"/"Triobet" komandu.

Ogrēniešiem pa 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām Kārļa Apsīša un Ginta Antropa kontā, bet pa 12 punktiem sameta Mārcis Vītols un Guntis Sīpoliņš.

Tikmēr liepājniekus no zaudējuma neglāba Artjoms Butjankovs un Malkolms Grifins, kuri guva pa 24 un 23 punktiem, kā arī katrs izcīnīja 12 atlēkušās bumbas. Grifinam pietrūka tikai divu rezultatīvu piespēļu, lai sasniegtu "triple–double".

Abām vienībām šī bija jau trešā tikšanās šīs sezonas LBL turnīrā, bet pie divām uzvarām tikuši ogrēnieši.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 16 uzvarām 18 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar deviņām uzvarām 11 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 13 uzvarām 20 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet ar 11 panākumiem 19 spēlēs tai seko "Jēkabpils".

Piektajā pozīcijā ar astoņām uzvarām 17 spēlēs ir "Barons kvartāls", kam ar deviņām uzvarām 21 spēlē seko "Jūrmala"/"Fēnikss", astoņi panākumi 19 dueļos ir "Liepāja"/"Triobet" komandai, kamēr "Ogre"/"Kumho Tyre" kontā ir septiņas uzvaras 18 mačos un astotā pozīcija.

Vēl "Valka"/"Valga" komanda guvusi trīs uzvaras 13 mačos, savukārt turnīra tabulu ar četrām uzvarām 21 spēlē noslēdz "Latvijas Universitāte".

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas – arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" – savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!