Foto: DELFI
Viļņas rajona tiesa pirmdien noraidīja Latvijas basketbolista Sanda Buškevica aģentes Evelīnas Fīldas prasību pret Viļņas klubu "Lietuvos rytas" attiecībā uz daļu viņam savulaik neizmaksātās algas, vēsta portāls "krepsinis.net".

Fīlda no uzņēmuma "Krepšinio rytas" gribēja pietiesāt 10 000 eiro (7000 latu), tomēr Viļņas tiesa šo prasību pirmdien noraidīja, uzsverot, ka Buškevica aģente nepareizi pārstāvēja latviešu basketbolistu, bet "Lietuvos rytas" komanda tiesā pieprasīja starpniecības maksu.

Tāpat lietas tiesnesis Antans Rudzinsks uzrādīja arī atbildētāju pretprasību, kas apstrīdēja Buškevica līgumu ar "Lietuvos rytas" komandu, līdz ar to starpniecības maksa ir jāmaksā Fīldai.

Tiesa savu lēmumu pamatoja ar to, ka Fīlda nepārstāvēja Buškevica intereses laikā, kad viņš spēlēja "Lietuvos rytas" komandā, jo aģentes advokāts tiesai nespēja uzrādīt rakstisku līgumu, kas būtu parakstīts starp Buškevicu un Fīldu.

Fīlda ar "Lietuvos rytas" komandu sāka tiesāties jau 2009.gada martā, taču arī toreiz Lietuvas apelācijas tiesa visas aģentes prasības noraidīja.

2006.gadā 34 gadus vecais Buškevics kļuva par Baltijas Basketbola līgas (BBL) un Lietuvas čempionu "Lietuvos rytas" sastāvā.

Patlaban Buškevics spēlē Latvijas komandā "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!