Foto: AP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Goldensteitas "Warriors", visticamāk, vēl vairākas spēles nāksies iztikt bez latviešu centra Andra Biedriņa, ziņo Ziemeļamerikas masu mediji.

Biedriņš decembra vidū treniņā guva potītes traumu un ir izlaidis jau piecas spēles. Bija domāts, ka Biedriņš varētu laukumā atgriezties šīs nedēļas nogalē, kad "Warriors" uzsāks piecu izbraukuma spēļu sēriju. Tomēr Biedriņš nav devies kopā ar komandu uz Atlantu, kur "kareivji" piektdien spēlēs pret "Hawks". Tiek pieļauts, ka latviešu centrs šajā izbraukuma spēļu sērijā vispār nespēlēs.

"Zinu, ka trauma nav nekāda nopietnā. Tā ir potīte. Taču gribas spēlēt, jo pagājušajā gadā jau tik daudz izlaidu," vērojot no malas treniņu teica Biedriņš. "Tagad savainojuma izārstēšana prasa ilgāku laiku, nekā plānots, un tas mani sāk uztraukt."

Biedriņš piebilda, ka joprojām nekādu slodzi nedrīkst izdarīt kreisajai potītei, kura joprojām nedaudz sāpot. Otrdien sāpošajā vietā Biedriņam tika izdarīta otra injekcija, lai paātrinātu atveseļošanos un pēc šīs injekcijas viņš nedrīkst trenēties vismaz 48 stundas.

"Warriors" komandas galvenais treneris Kīts Smārts norādīja, ka Biedriņa iztrūkums jūtams īpaši cīņā zem groziem. Smārts uzsvēra, ka teicami pie groziem darbojas Deivids Lī, taču viņam šobrīd nav īsta palīga, kāds ir Biedriņš.

Pēc šīs izbraukuma spēļu sērijas "Warriors" 18 no 22 spēlēm aizvadīs savā laukumā. Biedriņš apzinās, ka tas būs loti svarīgs posms komandai cīņā par iekļūšanu "play off", tāpēc vēlas līdz šiem mačiem pilnībā atveseļoties. Tāpēc Biedriņš arī necenšas sasteigt atgriešanos, lai izvairītos no savainojuma atsvaidzināšanas.

"Janvārī un februārī mums ir ļoti daudz mājas spēļu. Tāpēc nesteidzinu lietas. Vēl nav noteikts, ka atgriezīšos laukumā. Gribu būt drošs, ka esmu pilnībā atveseļojies. Labāk būt 100% gatavam uz šīm spēlēm, jo tas būs svarīgākais brīdis sezonā," teica latviešu basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!