Foto: LETA
Latvijas Basketbola savienības (LBS) jaunā prezidents Valda Voina prioritātes būs bērnu un jaunatnes basketbola sistēmas sakārtošana, kā arī visa basketbola prestiža atjaunošana Latvijā.

Foto galerija

Jau ziņots, ka jaunveidojamās ostas policijas priekšnieks Voins, kurš decembrī atkāpās no Valsts policijas priekšnieka amata, trešdien tika ievēlēts par LBS prezidentu.

"Jaunatnes basketbolā man ir tīri teorētiskas zināšanas, jo esmu redzējis tikai pāris finālspēles. Debatēs šeit visi norādīja uz jaunatnes basketbola problēmu un tās risināšana būs mana prioritāte. Kā jebkurai mājai, pamatiem ir jābūt stipriem. Un basketbolā šie pamati ir jaunatnes basketbols," teica Voins.

Voins konkrētus prioritāros darbus vēl nevarēja pateikt, jo ievēlēts tika tikai šodien. Arī par tuvāko dienu darbības plāniem vēl pāragri spriest, jo pirms ievēlēšanas par to nav domājis.

"Jāiepazīstas ar visu organizāciju, ar iekšieni, jo bieži vien pēc iepazīšanās tas pirmais uzskats mainās," sacīja Voins.

Viens no svarīgākajiem darbības virzieniem būs arī basketbola prestiža atjaunošana, lai "basketbols atkal kļūtu par populārāko sporta veidu". "Jā, pēc dalībnieku skaita basketbols ir vispopulārākais, bet mārketingā un popularitātes ziņā mēs atpaliekam. Uzdevums ir līdzjutēju atgriešana tribīnēs, lai spēles nenotiktu pustukšās zālēs."

"Svarīgs būs darbs ar tiem, kuri var atbalstīt basketbolu – pašvaldībām, sponsoriem, privātām personām. Vajag popularizēt basketbolu kā tādu. Lai uz kopējā fona būtu pieaugoša popularitāte. Ja nebūs reputācija, panākumi, tad nebūs arī līdzekļi," piebilda Voins.

Voins neslēpa, ka viņa vājā puse ir reģionu pārzināšana. Tieši ar notiekošo reģionos Voins plāno iepazīties darba pirmā pusgada laikā.

Runājot par pienākumu apvienošanu, Voins pauda pārliecību, ka darbs ostas policijā netraucēs darbam LBS. "Ostas policija man ir maizes darbs, prioritāte, bet ir jau arī brīvdienas, kad var tikties ar reģiona pārstāvjiem. Un viss ir atkarīgs no plānošanas un sagatavošanas darba."

Lai gan basketbola sabiedrībā par Voina iespējamo kļūšanu par LBS prezidentu runāja jau rudenī, pats Voins nemācēja teikt, kad viņam pirmo reizi piedāvāts kandidēt uz šo amatu un kas to piedāvājis, jo "ieteica mani daudzi cilvēki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!