Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumu Krievijas VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) spēlē sestdien "Arēnā Rīga" piedzīvoja "VEF Rīga", kas ar 75:81 (15:19, 16:24, 20:20, 24:18) piekāpās Eirolīgas komandai Maskavas apgabala "Himki".

"Vefiņam" tas bija trešais zaudējums piecās spēlēs, bet "Himki" izcīnīja trešo uzvaru četrās spēlēs.

Jau ar pirmajām minūtēm "Himki" uzņēmās vadību spēlē un ne uz brīdi mačā neatdeva to. Visu pirmo puslaiku "Himki" droši sargāja savu pārsvaru 5-10 punktu robežās, bet trešajā ceturtdaļā vienubrīd viesu pārsvars sasniedza gandrīz 20 punktus. Tikai pēdējās 15 minūtes "VEF Rīga" spēja izrādīt cienījamu sniegumu, nedaudz lauzt spēles gaitu un samazināt starpību. Pēdējā minūtē "VEF Rīga" arī panāca 75:79, taču kļūdas neļāva vēl vairāk saasināt cīņu par uzvaru.

"VEF Rīga" labā 20 punktus guva Kristaps Janičenoks, 15 punktus – Sandis Valters, bet 14 punktus – Dairis Bertāns. "Himki" sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Vitālijs fridzons, bet 16 punktus guva Zorans Planiničs.

Nākamo maču VTB VBL ietvaros "VEF Rīga" aizvadīs tikai 18.decembrī, kad viesos P:olijā tiksies ar vēl vienu Eirolīgas komandu "Asseco Prokom".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!