Foto: AFP/Scanpix

VTB Vienotās basketbola līgas vadība nākamsezon negrasās mainīt turnīra izspēles kārtību, paziņojis čempionāta goda prezidents Sergejs Ivanovs.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvada divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

"Turnīra formāta maiņa, kurā 16 komandas sacenšas bez dalījuma grupās, sevi ir pilnībā attaisnojusi," turnīra mājaslapā citēts Ivanovs. "Ja dalībnieku sastāvs paliks iepriekšējais, izspēles formātu nemainīsim. Šobrīd šis ir optimālais variants."

Tāpat Ivanovs izcēla Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev", kurā spēlē pieredzējušais latviešu aizsargs Armands Šķēle. "Šai komandai ir mazākais budžets līgā, taču tā ir spējusi uzrādīt lieliskus rezultātus. Vēlos uzsvērt, ka basketbolu spēlē nevis nauda, bet gan cilvēki."

Ticis atklāts arī VTB Vienotajā līgā startējošo Krievijas klubu budžets. Vislielākais tas ir valsts flagmanim Maskavas CSKA - divi miljardi 277 miljoni un 500 tūkstoši rubļu (42 miljoni eiro), kamēr Rolanda Freimaņa pārstāvētajai Kazaņas "Unics" komandai budžets ir 9,7 miljoni eiro, bet Riharda Kuksika pārstāvētajai "Ņižņij Novgorod", kuru trenē latviešu speciālisti Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs, tas sasniedz 7,2 miljonus.

Tikmēr Latvijas komanda "VEF Rīga" šobrīd cīnās par iekļūšanu VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs, jo no astotajā vietā esošās "Kalev" atpaliek par divām uzvarām.

Lai sasniegtu "play-off", rīdziniekiem ir jāuzvar atlikušajās trīs regulārā čempionāta spēlēs, kā arī jācer, ka Tallinas klubs savā pēdējā mačā cietīs neveiksmi.

Šajā sezonā VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka sākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!