Foto: Reuters/Scanpix

Goldensteitas "Warriors" komanda labojusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) uzvaru rekordu vienā sezonā, regulāro čempionātu noslēdzot ar 73 uzvarām un deviņiem zaudējumiem.

Regulārā čempionāta pēdējā spēlē "Warriors" ar rezultātu 125:104 pārspēja Memfisas "Grizzlies". Tādējādi tika labots 1995./1996. gada sezona Čikāgas "Bulls" rekords ar 72 uzvarām un 10 zaudējumiem. Toreiz "Bulls" sastāvā bija Maikls Džordans un Skotijs Pipens.

Vēsturiskajā mačā "Warriors" labā 46 punktus guva Stefans Karijs, bet 16 punktus pievienoja Klejs Tompsons. "Grizzlies" rindās 22 punktus guva Lenss Stīvensons.

"Apsveicu "Warriors" ar 73. uzvaru un jaunu regulārā čempionāta rekordu. Viņi visu sezonu spēlēja ļoti augstā līmenī, priecējot fanus ar savu brīvo spēles manieri un lielisko metienu realizāciju. Sveicini visai "Warriors" organizācijai," komandu sumināja NBA komisārs Adams Silvers.

Karijs šajā mačā realizēja savu 402. tālmetienu sezonā, apliecinot savu izcilā "snaipera" statusu. Pagājušajā sezonā Karijam piederošais rekords bija 286 tālmetieni.

"Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers bija "Bulls" komandas sastāvā, kad tā izcīnīja 72 uzvaras. Viņa vadībā tika sasniegts jauns rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!