Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par 2017./2018. gada sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem piektdien kļuva Goldensteitas "Warriors", kas tādējādi izcīnīja trešo titulu četru gadu laikā, bet par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju atzina Kevinu Durantu.

NBA finālsērijas ceturtajā mačā "Warriors" izbraukumā ar rezultātu 108:85 sagrāva Klīvlendas "Cavaliers", sērijā līdz četrām uzvarām pārliecinoši triumfējot ar rezultātu 4-0. Šajā mačā uzvarētāju sastāvā 37 punktus sameta Stefans Karijs, bet Kevins Durants pievienoja 20 punktus, 12 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles. Savukārt "Cavaliers" sastāvā Lebrona Džeimsa kontā 23 punkti, bet Kevins Lavs guva 13 punktus.

Durants četrās finālsērijas spēlēs vidēji guva 28,8 punktus un izcīnīja 10,8 atlēkušās bumbas, kļūstot par vērtīgāko spēlētāju šajā finālā. Tāpat šī bija devītā reize NBA vēsturē, kad kāda komanda par čempioniem kļūst pēc četrām fināla spēlēm.

"Es visu sezonu no rīta cēlos, lai ietu strādāt ar šiem puišiem. Šis bija lielisks piedzīvojums, jo mums komandā ar visiem spēlētājiem ir lieliskas attiecības," teica Durants.

Savukārt Karijs neslēpa, ka viņš ar "Warriors" vēlas turpināt dominēt NBA, jo sajūta, kļūstot par čempionu, esot neaprakstāma. "Mēs katru dienu strādājām un centāmies kļūt labāki, tāpēc trešo reizi pacelt trofeju virs galvas ir neaprakstāmas sajūtas," uzsvēra Karijs.

"Mums komandā ir lieliska atmosfēra, un mēs nemaz neplānojam apstāties pie sasniegtā," saņemot čempionu trofeju, teica viens no "Warriors" līderiem Klejs Tompsons.

Pēc šī mača nav skaidrs, vai Džeimsam šī nebija pēdējā spēlē "Cavaliers" komandas sastāvā, un viņš preses konferencē pēc šī mača atzina, ka arī viņš nav pilnībā pārliecināts par savu nākotni. "Viena lieta, ko es vienmēr esmu darījis savas karjeras laikā, esmu ieklausījies savas ģimenes vēlmēs. Tāpēc man nav atbildes uz šo jautājumu," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!